9 hónapnál régebbi cikk

Csúcsteljesítményű okostelefon, meggyőző ár-érték aránnyal? Létezik!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pxhere.com/en/photo/706575
Csúcsteljesítményű okostelefon, meggyőző ár-érték aránnyal? Létezik!

Ma már számos okostelefon-típus van a piacon. Ezek között vannak csúcsteljesítménnyel rendelkezők is, amik jellemzően egy kisebb vagyonba kerülnek.

De léteznek olcsóbb készülékek is, melyek azonban jelentősen elmaradnak teljesítményben és felhasználói élményben a drágább változatoktól. És vannak olyanok is, melyek ötvözik a kedvező árat az ígéretes teljesítménnyel. Ebben a cikkben is épp egy ilyen mobiltelefonról lesz szó.

Milyen okostelefonokról is szól a cikkünk?

Számos nagyszerű okostelefon található ma már a piacon. Ezek között több olyan készülék is van, melyek csúcsteljesítményre képesek, és határozottan elmondható róluk, hogy meggyőző ár-érték aránnyal rendelkeznek. Ezeknek nemcsak a külsejük prémium, hanem a belsejük is. Gyakorlatilag megkapnak minden fejlesztést, amit csak lehet.

Ha maradunk a külső jegyeknél, akkor a CoolMobile.hu Xiaomi 13 kínálatában jól látható, hogy miről beszélünk, és miért ragadja meg például ez a telefon is azonnal a tekintetünket.

Van mit nézni rajtuk!

A legtöbb kiváló ár-érték aránnyal rendelkező okostelefon hatalmas AMOLED kijelzővel örvendezteti meg jövőbeli használóját. Átlagosnak számít már a több mint 6,3 hüvelykes kijelző, valamint a Gorilla Glass 5 és az ehhez hasonló kiváló védőüveg, mely gondoskodik a megfelelő biztonságról.

A közelmúltban megjelentek az egyre nagyobb képfrissítéssel rendelkező darabok, így már nem ritka, sőt egyre jobban elterjedt a 120 Hz-es képfrissítés is.

Továbbá találkozhatunk Dolby Vision és HDR10+ támogatással is ezekben a készülékekben. A fent említett Xiaomi 13 pedig még az 1900 nites maximális fényerejével is kitűnik a többi készülék közül! Egy ilyen tulajdonság nagyon jól jön, ha erős napsütésben is szeretnénk látni valamit a képernyőből.

A beépített ujjlenyomat-olvasó már lassan minden kitűnni akaró készülékben megtalálható, ahogy a szemkímélő mód is. Emellett manapság egyre többször bukkanhatunk AI-alapú képjavítási eljárásokra is.

Professzionális fényképek és videók

Figyelemre méltó teljesítményt kapunk a kameráktól, legyen szó akár fotózásról, akár videózásról. Az említett Xiaomi 13-as például egy Sony szenzort tartalmazó főkamerát kapott, 50 megapixellel, mellé pedig egy teleobjektív is társul.

Videófelbontást tekintve már 8K-val számolhatunk, ami szintén kitűnik a kategória készülékei között.

Egy okostelefon, ami nem tud lemerülni

Kicsit túlzás az alcím, de az tény, hogy immár akár 4500-5000 mAh-s akkumulátorokat is kapunk. Ez pedig maximálisan elég. Már csak azért is, mert amint kicsit csökken a töltöttségi szint, a gyorstöltési technológiának köszönhetően akár 60 wattnál is nagyobb töltési teljesítménnyel pótolhatjuk az elhasznált áramot. Egy Xiaomi 13 esetén például 67 W-tal is végezhető ez a folyamat, vezeték nélkül pedig akár 50 W-tal. Ha pedig ez sem elég, az okostelefonokban ma már alapfelszereltség egy jó energiatakarékos üzemmód.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek