2 évnél régebbi cikk

Hamarosan megszűnik a YouTube, a Gmail és a Google Maps több telefonon
·Techokostelefon·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay.com/Claudia Dewald
Hamarosan megszűnik a YouTube, a Gmail és a Google Maps több telefonon
·Techokostelefon·Utolsó frissítés: undefined

Körülbelül egy hónap múlva a YouTube mellett több népszerű szolgáltatást sem lesz elérhető majd a régebbi androidos telefonokon - jelentette be a Google.

A 10 évnél régebbi telefonok már nem felelnek meg a mai technológiai elvárásoknak - ezzel indokolta a Google a bejelentését, amely szerint a régebbi androidos telefonokon szeptember 27-től nem lesz elérhető a YouTube, és még jó néhány kedvelt és fontos szolgáltatás.

A vállalat tájékoztatását a haszon.hu szúrta ki. E szerint azokon a készülékeken, amelyek 2.3.7-es, vagy annál régebbi verziójú Android operációs rendszerrel rendelkeznek, a Google szeptember 27-én megszünteti a YouTube-ot és a Google Suite appokat, így többek között a Google Mapset, a Gmailt, a Play Store-t és a Google Fényképeket is.

A közlemény szerint vállalat nem ad ki több frissítést a fent említett eszközökre, és azok felhasználói szeptember 27-től nem tudnak majd bejelentkezni a Google-fiókjaikba. Bizonyos ideig még valamilyen szinte használhatók lesznek az appok, de hibaüzenetekre és összeomlásokra lehet számítani, illetve a személyre szabott beállítások is elvesznek.

Az indoklásban az is olvasható, hogy az applikációk folyamatosan frissülnek, és ezeket mindig az új modellekre szabják. A régi telefonok már nem mindig tudnak megbirkózni a nagyobb igényű szoftverekkel, ez pedig kibervédelmi kockázatot is eredményez.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek