9 hónapnál régebbi cikk

Lopott robogóval, betépve közlekedett, amikor elkapták a férfit, aki üzletszerűen lopott Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Lopott robogóval, betépve közlekedett, amikor elkapták a férfit, aki üzletszerűen lopott Székesfehérváron

A megalapozott gyanú szerint rendszeres haszonszerzés érdekében legalább kilenc bűncselekményt követett el Székesfehérváron.

Sorra érkeztek feljelentések Székesfehérvárról a rendőrségre 2022 nyarán közterületen lelakatolt kerékpárok, lezárt állapotban hagyott segédmotoros kerékpárok eltulajdonításával és gépjárműfeltörésekkel kapcsolatban. A tettes nem válogatott, mindent vitt, ami könnyen elérhetővé vált számára, és – mint az a későbbiekben kiderült - amiről úgy gondolta, hogy gyorsan el tudja adni - írja a police.hu.

A székesfehérvári nyomozók az eljárások során adatokat gyűjtöttek, bizonyítékokat kerestek, nyomokat kutattak és szakértőket rendeltek ki. Az ellopott tárgyakra és az követés körülményeire is tekintettel megvizsgálták az elmúlt időszak hasonló ügyeit, majd az alapos elemző-értékelő munkát követően az ügyeket egyesítették és a látókörükbe került helyi férfi felkutatására intézkedtek. Célirányos ellenőrzéseket tartottak a városban, amelyek eredményeként 2022 novemberében érték tetten az akkor is éppen lopott robogóval, kábítószer hatása alatt közlekedő 32 éves G. G.-t. A férfit a nyomozók előállították a rendőrségre, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették, majd kezdeményezésükre a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

A lopásokkal gyanúsítható személy tartózkodási helyén megtartott kutatások során számos olyan járművet és egyéb tárgyat találtak – némelyiket szétszerelt, lecsiszolt állapotban - és foglaltak le a rendőrök, amelyeket a hatóság körözött, vagy a bűncselekmények elkövetéséhez köthetők. Nyomára akadtak annak az értékes biciklinek is, amelyet a tolvaj még 2020 márciusában lovasított meg egy Palotai úti lépcsőházból.  A férfi telefonjából pedig autók, munkagépek, szerszámok, kerékpárok, robogók képeit nyerték ki, amelyekre tekintettel tovább szélesítették a nyomozást, és újabb sértetteket kutattak fel.

A jelenleg is letartóztatásában lévő férfi ügyében a Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást. Álláspontjuk szerint a többrendbeli lopás bűntett, lopás vétség, valamint kábítószer birtoklása miatt folytatott eljárásban összegyűjtött bizonyítékok megalapozzák a vádemelést, így az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek továbbították.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek