8 hónapnál régebbi cikk

Szerszámok, amelyekkel sokkal hatékonyabb és gyorsabb a felújítás
Fehérvár Médiacentrum fotója
Freepik
Szerszámok, amelyekkel sokkal hatékonyabb és gyorsabb a felújítás

Sokszor mi magunk vágunk bele a lakásfelújításba és ezzel nincs is semmi gond. Ha van rá időnk és nem riadunk meg a feladattól, akkor bátran vegyük kezünkbe a felújítás könnyebb feladatait. Azonban mielőtt nekiállnánk a munkálatoknak, érdemes átgondolni, hogy milyen szerszámokra lesz szükségünk. Bizonyos felújítási feladatokat többféle eszközzel is el lehet végezni, de mégsem mindegy, mivel csináljuk. A megfelelően megválasztott szerszámokkal sokkal hatékonyabban és akár gyorsabban elvégezhetjük a feladatokat.

Miért érdemes a felújítás bizonyos feladatait saját kezűleg elvégezni?

Amennyiben rendelkezel a szükséges barkács ismeretekkel, kedvvel és idővel arra, hogy a felújítási munkálatok könnyebb részfeladatait saját kezűleg végezd el, rengeteg időt és pénzt takaríthatsz meg. Gyakran előfordul, hogy a felújítást végző generálkivitelező vagy egyéb építőipari szakember a hét 1-2 napján tud csak a lakásoddal foglalkozni, így a pár hetes munkálat akár több hónapra is elnyúlhat. Sajnos, a megbízott személy munkabeosztására csekély ráhatásod van, a munkálatok egy részét azonban te is elvégezheted, így jelentően lerövidíthető a felújításra fordított idő! További előny, hogy a megbízási díj is szignifikánsan csökkenthető, ha a könnyebb feladatokat te végzed el a szakember helyett.

Milyen eszközökre lehet szükségünk a gyors és eredményes felújításhoz?

1. Falhoronymaró

A falhoronymaró praktikus megoldást jelent a kábelek, csövek fali csatornáinak elkészítéséhez. Ezt persze akár kézzel, kézi vésővel is el lehet végezni, de ha valaki csinált már ilyet, az tudja, hogy ez bizony nem egy könnyű feladat. Komoly erőkifejtést igényel és ráadásul a végén nem is a legszebb vájatokat kapjuk. Arról nem is beszélve, hogy a vésővel és kalapáccsal készített vájatok eltüntetése rengeteg munkával jár. Nem véletlen, hogy a profi villanyszerelők vagy vízszerelők is falhoronymaróval dolgoznak. Ha nálad is több szerelvényezési munka van, akkor bizony érdemes elgondolkodni a profi falhoronymaró beszerzésén.

2. Dekopírfűrész

A dekopírfűrész vagy kevésbé ismert nevén szúrófűrész egy kiemelten hasznos és sokoldalú barkácseszköz. A szúrófűrésszel pontos vonalvezetéssel lehet faanyagokat vágni. Számos munkafolyamathoz használható a sajátkezű felújítás során. Ilyen például a laminált padló lerakása is. Ehhez nem feltétlen szükséges szakember segítsége, hiszen nem túl bonyolult feladat. A lerakásánál viszont sokszor kell méretre vágni a lapokat. Ezt lehet kézi fűrésszel is végezni, de ez nem egy túl hatékony és pontos megoldás. Jobban jársz egy dekopír fűrésszel, amellyel akár milliméter pontos vonalvezetéssel vághatóak a padló darabok. Ha csak egy szobánál kell lamináltat lerakni, akkor a kézi fűrészes megoldás elfogadható, viszont ha már több helyiségről van szó, akkor jobb beszerezni hozzá egy profi szúrófűrész gépet.

3. Lézeres szintező

A lézeres szintező hatalmas segítséget jelenthet azoknál a felújítási feladatoknál, ahol elengedhetetlen a nagyfokú precizitás. Ilyen lehet például:

  • Díszítőelemek szakszerű telepítése
  • Falak szintezése
  • Mennyezet szintezése
  • Nyílászárók szélességének és magasságának pontos megmérése
  • Padló lerakása a gyártói előírásoknak megfelelően
  • Polcok beállítása
  • Szekrények felhelyezése
  • Távolság mérése a felújítási feladatokhoz

Ha a mérőszalag és analóg vízszintmérők helyett modern és maximális pontosságú eszközre van szükséged, akkor válaszd a lézeres szintezőt!

4. Szögpisztoly

A szögpisztollyal számos eltérő anyagba verhetünk szögeket. Az eszköz segítségével gyorsan, biztonságosan és pontosan lehet fa, fém vagy akár beton felületekben elhelyezni szögeket. Hogy milyen felújítási feladatokat tehet egyszerűbbé a szerszám? Például a következőket:

  • Burkolat beépítése
  • Deszka vagy padló szerelése
  • Fészer, pergola és egyéb egyszerű faszerkezetek építése
  • Kerítések építése
  • Lábazatok beszerelése

Zákány Szerszámház: hatékony munkavégzés profi szerszámokkal

Megbízható szerszám webshop után kutakodsz a fenti eszközök beszerzéséhez? A Zákány Szerszámház Kft. 1988-ban indult családi vállalkozásként. A profi szerszámház azon dolgozik, hogy kiemelkedő feltételeket biztosítson ügyfelei számára. Folyamatos fejlődése annak is köszönhető, hogy nagy hangsúlyt fektet a vevői visszajelzésekre. A Zákány Szerszámház Kft mindent megtesz, hogy megbízható, gyors, precíz cég legyen és a legjobb árakon biztosítsa a szerszámokat, tartozékokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek