1 évnél régebbi cikk

Mire figyelj, amikor festéket választasz?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/jarmoluk
Mire figyelj, amikor festéket választasz?

Amikor az otthonunk átalakítását, felújítását tervezgetjük, akkor sok esetben úgy döntünk, hogy a falakat is átfestjük. Erre meg is van minden lehetőségünk, hiszen a megfelelő alapanyagok és eszközök birtokában könnyen el tudjuk végezni a feladatot.

Mielőtt azonban kiválasztanánk a festékeket, amikkel dolgozunk majd, érdemes átgondolni néhány fontos dolgot. Például azt, hogy milyen minőségűnek kell lenniük, illetve milyen árnyalat lesz a megfelelő választás.

Ha még nem találtad meg a megfelelőt, akkor nézz körül a Bíborfesték Üzletház falfesték kínálatában! Itt kizárólag magas minőségű termékeket találsz, amiket a piacon elismert festékgyártó cégek készítenek. 

Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mire érdemes figyelned a festék kiválasztásakor, akkor olvass tovább, ebben az írásunkban ugyanis erről lesz szó. Elmondjuk, hogy miért ne hamarkodd el a döntést és sorra vesszük azt is, hogy milyen szempontokat érdemes észben tartanod. Végül pedig felhívjuk a figyelmedet valamire, amit sokan szem elől tévesztenek.

Miért fontos, hogy a megfelelő festékkel dolgozz?

Egy nem megfelelő minőségű festék sok problémát okozhat. Előfordulhat például az, hogy a falra kent árnyalat nem egyezik meg a festékdobozon jelölt színnel. Tipikus eset, amikor a falon sokkal sápadtabban mutat a szín, emiatt pedig nem a várt hatást kapjuk tőle. Ilyenkor megpróbálhatjuk, hogy több rétegben kenjük fel a falra, de ez esetben sokkal több időbe és pénzbe fog kerülni.

Sokan szembesülnek azzal is, hogy nehéz dolgozni a festékkel, mert például nagyon csöpög, vagy nem fedi be elég jól a falfelületet. Ez is nagymértékben megnehezíti a munkát, hiszen sokkal többet kell pepecselni vele. Ha gyorsan, hatékonyan és kényelmesen szeretnél dolgozni, akkor elengedhetetlen, hogy minőségi festékeket használj.

Nemcsak a minőség, hanem a színek hatása is fontos

Amikor a megfelelő termékeket keresed, nem csak a minőségre érdemes odafigyelned. A végeredmény szempontjából az is nagyon fontos, hogy milyen árnyalatot választasz. Az élénk, vibráló színek erőteljes hatást gyakorolnak ránk, míg a visszafogott pasztell árnyalatok inkább nyugtatnak.

Ezeket mindenképp vedd figyelembe döntés előtt!

Döntés előtt érdemes számításba venni néhány dolgot. Például az alaptermészetedet vagy az életritmusodat, hogy pörgősebb vagy inkább nyugodtabb vagy-e. Emellett pedig azt sem szabad figyelmen kívül hagynod, hogy az adott helyiség mennyire fényes. Egy sötét szobához mindig világos színt válassz!

Láthatod, hogy a végeredményt nagymértékben befolyásolja az, hogy milyen festékekkel dolgozol. Nem mindegy, hogy milyen minőségű változatokat használsz, de maga a szín és a festék egyedi jellemzői is sokat nyomnak a latba. És persze a felület kezeléséről, alapozásáról sem szabad megfeledkezned, ha profi munkát szeretnél végezni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek