8 hónapnál régebbi cikk

Milyen ajándékot adhatunk annak, akinek már mindene megvan?
Fehérvár Médiacentrum fotója
123rf.com
Milyen ajándékot adhatunk annak, akinek már mindene megvan?

Ajándékot adni szeretteinknek mindig remek érzés, ugyanakkor legalább olyan nehéz is lehet, pláne, ha ötletünk sincs, mivel lepjük meg őket. Legyen szó rokonokról, párról, barátokról vagy kollégákról, természetes, hogy a lehető legjobb ajándékot keressük számukra, de vajon minek örülhet igazán az, akinek szinte már mindene megvan?

Mindannyian ismerünk olyanokat, akiknek egyszerűen nehéz ajándékozni. Ők azok, akikről szentül hisszük, hogy már nem lehet nekik újat mutatni, és bármivel is lepnénk meg az érintettet, csak egy újabb felesleges dologgal gazdagítanánk. Ilyenkor rendszerint addig húzzuk az ajándékvásárlást, míg végül már tényleg csak valami alibimeglepetésre futja, amiről magunk is jól tudjuk, hogy mi sem örülnénk neki igazán. Hogy ne járhassunk így, cikkünkben összegyűjtöttünk néhány remek ajándékötletet, aminek bárki örülne!

Milyen a jó ajándék?

A tökéletes meglepetés mindenki számára mást jelent, általánosságban azonban elmondható, hogy a jó ajándék:

  • személyre szabott,
  • van mögötte tartalom,
  • nem sablonos.

Az igazán jó meglepetésről érződik, hogy foglalkoztunk vele, nem csak besétáltunk a boltba és megvettük az első kacatot, amit megláttunk. Személyre szabott ajándékot adni persze sok esetben nagyon nehéz, de ha teszünk bele némi energiát, megéri a fáradtságot. Nem baj, ha nem tudjuk azonnal, minek örülne éppen a szerettünk, bátran kérdezzünk utána a baráti, családi körben! Biztos, hogy találunk olyan személyt, akinek lesz ötlete az ajándékra vonatkozóan, vagy legalább irányt tud mutatni számunkra.

A klasszikus sablonajándékokat mindenki ismeri: egy újabb kozmetikai csomag, vicces póló vagy századik csetresz a lakásba persze még mindig több, mint a semmi, de ennél azért tudunk jobbat is. A jó ajándék mögött van tartalom, ami azt sugallja, hogy figyelünk a másikra és fontos számunkra, hogy valóban örömet szerezzünk neki.

Tipp: Egy-egy elejtett mondatban sokszor hallhatunk konkrét dolgokat a másiktól arra vonatkozóan, hogy mire lenne szüksége vagy minek örülne igazán. Mivel ezeket a félmondatokat hajlamosak vagyunk elfelejteni, érdemes ezeket feljegyezni például a telefonunkba. Így mire eljön az alkalom, egész szép kis listát állíthatunk össze a lehetséges ajándékötletekből.

Merre induljunk?

Ha viszont még nincs ilyen jegyzetünk, és gyorsan kellene egy jó ötlet, böngésszük végig az alábbi listát!

Egy kis nosztalgia

Nagyon sokszor előfordul, hogy épp azért nem találjuk a megfelelő ajándékot szeretteinknek, mert a hosszú ismeretség alatt már szinte minden lehetséges tárgyi ajándékot ellőttünk. Ebből a nehezítő tényezőből azonban könnyedén előnyt is kovácsolhatunk, ha az évek során összegyűjtött számos különleges élményből és közös pillanatból gazdálkodunk. Egy nosztalgikus videómontázs vagy tematikus fényképalbum éppen ezért remek ötlet, hiszen amellett, hogy személyre szól, az is látszik rajta, tényleg szántunk időt és energiát arra, hogy örömet szerezzünk vele.

Gasztromeglepetés

Enni és inni (szinte) mindenki szeret, és ez alól az sem kivétel, akinek egyébként mindene megvan. Egy meglepetés-asztalfoglalás egy hangulatos étterembe, vagy egy masnival átkötött üveg szerettünk kedvenc italával bármilyen alkalomra megállja a helyét. Ehhez persze valóban tudnunk kell, milyen ételeket és italokat kedvel az illető, valamint érdemes tisztában lennünk az esetleges érzékenységeivel is.

Például: ha az ajándékozott sohasem kedvelte a halat, nem túl jó ötlet egy tengeri ételekre specializálódott helyre vinni, ahogyan egy vegetáriánust sem illik steak house-ba invitálni. Ha otthonosan mozgunk a konyhában, akár mi magunk is készíthetünk valami ételkülönlegességet a számára.

Élményajándék

Az élményajándék szintén remek alternatíva lehet arra az esetre, ha már teljesen kifogytunk az ötletekből. Igazán eredeti meglepetés, ráadásul számtalan lehetőség közül választhatunk, figyelembe véve, hogy minek örülne az ajándékozott. Adhatunk neki pihentető perceket vagy valamilyen extrém időtöltést, esetleg közös programot. Ha bizonytalanok vagyunk, számos élményajándékot kínáló oldalon vásárolhatunk utalványt is, ami a megadott keretösszegen belül szabadon felhasználható, így a megajándékozott választhatja ki a neki legjobban tetsző programot.

Bármilyen ajándék mellett is döntünk, ha szívből adjuk, biztosak lehetünk benne, hogy örömet szerzünk vele!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek