7 hónapnál régebbi cikk

Az év bűnügyi beszámolóját adta ki a rendőrség egy Fejér vármegyei pónitolvajról
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Az év bűnügyi beszámolóját adta ki a rendőrség egy Fejér vármegyei pónitolvajról

Mesébe illő fordulatokkal, irigylésre méltó történetvezetéssel és nem várt csattanóval fűszerezett bűnügyi beszámolót adott ki a rendőrség egy csákvári pónilopásról.

Az év eddigi legszórakoztatóbb bűnügyi beszámolójával jelentkezett hétfőn a police.hu. Éppen ezért a legjobb részeket szó szerint, változtatás nélkül idézzük a stílusgyakorlatnak is beillő mesterműből.

A Fejér vármegyei eset főszereplője egy 32 éves beloianniszi férfi, egy shetlandi póniló és egy táska. A már-már népmesei magasságokat ostromló beszámolóból kiderül, hogy a férfi még pénteken tartott rokonaihoz, amikor Csákvár közelében kiszúrt egy 6 éves pónit a villanypásztorral megerősített, körbekerített telken.

„A pindur paripa azonnal felkeltette a férfi érdeklődését, aki nem teketóriázott sokat. Fogta magát, és a villanypásztort leakasztva elkötötte az apró patást, majd a közeli erdő felé vette az irányt frissen szerzett táltosával. Az alkalmi páros azonban alig tett meg néhány száz métert, amikor a pónitolvaj észrevette, hogy nagy igyekezetében táskáját véletlenül a karám oszlopán felejtette. Mit volt mit tenni, visszafordult hát a batyujáért.”

A fordulatos történetbe ekkor lépnek be új szereplőként a szemfüles szomszédok, akik „szemtanúi voltak a meglovasító-műveletnek, értesítették a lovacska tulajdonosát, aki azonmód jelezte azt a rendőröknek is, így mire az alkalmi tolvaj apró termetű hátasának társaságában visszatért a tett színhelyére, az a látvány fogadta, amint az egyenruhások éppen a táskájában található iratait ellenőrzik”.

A roppant szórakoztató beszámoló végén kiderül, hogy a botcsinálta lótolvaj a kihallgatás során a rendőröknek elmondta: „világéletében szeretett volna egy saját lovat, így nagyon megörült az aprócska paci látványának, és ezen fellelkesülve úgy döntött, hogy hazaviszi magával”. Csak éppen a saját feledékenységével nem számolt, amikor belefogott a lólopásba.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek