7 hónapnál régebbi cikk

Lezuhant egy repülő: lefújták a légiparádét Börgöndön
·Hírekbaleset·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
police.hu
Lezuhant egy repülő: lefújták a légiparádét Börgöndön
·Hírekbaleset·Utolsó frissítés: undefined

A földbe csapódott egy repülőgép a Börgöndi Légiparádén. A gép szinte a földetérés pillanatában berobbant.

Egy T28 Trojan gép érintett a balesetben. A helyszínre három mentőhelikopter is érkezett, a látogatókat kérik, hogy ne rohamozzák meg a parkolót, hogy a mentők tudjanak közlekedni! A tűzoltók és mentők nagy erőkkel a helyszínen vannak. Helyszíni beszámoló alapján lefújták az idei légiparádét, és a légtérbe sem engednek be semmilyen légijárművet.

Aki befizetett valamelyik programra, az Albatrosz Egyesület egy későbbi időpontban pótolja azt.

FRISSÍTÉS 17:59

A rendőrség tájékoztatása szerint a légibalesetben egy 67 éves és egy 37 éves férfi vesztette életét. Közleményük szerint 15 óra 20 perckor a sportrepülőgép eddig ismeretlen ok miatt zuhant le.  A kisrepülő egy parkoló személygépkocsi mellé esett, ami a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy fő tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették.  

A személygépkocsi utasai közül három fő súlyos égési sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A helyszínen lévő több ezer fős tömeg megkezdte a helyszín szervezett elhagyását.

FRISSÍTÉS 17:20

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a rendezvényt biztosító mentők kezdték el a sérültek ellátását. Mentőautók és három mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. Egy kislány, egy nő és egy férfi súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket mentőhelikopterekkel szállították fővárosi kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt mentőautó vitte Székesfehérvárra. Hozzátette: a repülőben ülők életét nem lehetett megmenteni.

Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk: A kisrepülő egy parkoló személygépkocsi közelében a földbe csapódott. Mindkét jármű kigyulladt. A rendezvény biztosítását végző - helyszínen tartózkodó - Fehérvári Tűzoltó Egyesület azonnal megkezdte a tűz oltását és a mentést. A lángokat végül a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal együttműködve fojtották el. 

A szóvivő hozzátette, hogy a katasztrófavédelem nagy erőket riasztott a helyszínre. Székesfehérvárról három gépjárműfecskendő, a vízszállító és a pályaszer érkezett a börgöndi repülőtérre a jelzést követően. Beszorult, sérült a helyszínen nem volt. A tűzoltók a tűzoltásban, illetve a sérültek ellátásában segédkeztek a mentőszolgálat munkatársainak. A helyszínen tűzvizsgálat indult.

FRISSÍTÉS 16:17 - videó

Cikkünk folyamatosan frissül!  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók