7 hónapnál régebbi cikk

Észrevétlenül a város szolgálatában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Észrevétlenül a város szolgálatában

Észrevétlenül a város szolgálatában címmel szerveztek konferenciát a Városházán, melyen Székesfehérvár hulladékkezeléésért, ivóvízért és távhőért felelős cégei mutatkoztak be. A közös konferencia alapját az adja, hogy a közszolgáltató cégek kerek évfordulósak.

A Depónia, a Fejérvíz és a Széphő legkiemelkedőbben teljesítő munkatársai Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vehettek át a konferencia elején. Mint Cser-Palkovics András városvezető fogalmazott azért, mert a dolgozók évtizedek óta fáradoznak azon, hogy az itt élőknek ne legyen gondjuk az alapvető szolgáltatásokkal, hiszen ezek nélkül egy város sem működhet.

120 évvel ezelőtt indult el Fehérváron a villamosenergia-termelés, 110 éve van vezetékes ivóvíz és több mint 70 éves a hulladékgazdálkodás. 

A Depónia Nonprofit Kft. vezetője, Steigerwald Tibor kiemelte, a hulladékgazdálkodás hetven évvel ezelőtt indult a városban, a cél azóta is a tisztaság biztosítása, a kulcsszavak azonban sokat változtak az évtizedek alatt. A Fejérvíz vezetője, Laczi Péter kiemelten fontosnak tartja a székesfehérváriakkal való kapcsolattartást, hiszen mint fogalmazott, a helyiek enélkül csak a szolgáltatás időnkénti szüneteltetését vennék észre. A Széphő Zrt. vezetője, Szauter Ákos az észrevétlenség fontosságáról beszélt. Mint mondta, akkor végzik jól a munkájukat, ha nem vesznek a városlakók tudomást róluk.

A konferenciához egy a cégek történelmét bemutató kiállítás is kapcsolódik. A Városházán a tárlatot szeptember 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők. 

A Fehérvár Televízió összeállítása:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek