7 hónapnál régebbi cikk

Arcanum találkozót tartottak a Vörösmarty Mihály Könyvtárban
Fehérvár Médiacentrum fotója
fiers.gabor
Arcanum találkozót tartottak a Vörösmarty Mihály Könyvtárban

Arcanum találkozót rendeztek a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében. A rendezvényen főleg a tudománytár használatáról volt szó, az előadók a keresésben nyújtottak segítséget, illetve megkérdezték a résztvevőket a felmerülő problémákról.

Arcanum találkozó során az érdeklődők első kézből ismerhették meg az adatbázist és keresési funkcióit. Biszak Bogáta, akinek édesapja hozta létre a Digitális Tudománytárat, elmondta, az adatbázisban 50 millió oldalon 250 év híreiben lehet keresni-kutatni.

“Az Arcanum egy 30 éve működő cég. Digitalizálással foglalkozunk, nagy tömegben digitalizálunk. Több szolgáltatásunk is van, vannak ingyenes szolgáltatásaink, amiről most főként szó lesz, az Arcanum Digitális Tudománytár. Ez egy előfizethető adatbázis, sajtóadatbázisnak is szoktuk hívni, 250 év híreiben lehet keresni-kutatni" - mondta el Biszak Bogáta, az Arcanum ügyfélkapcsolati munkatársa.

Buriánné Tarró Edit, a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója kiemelte, ők sem véletlenül használják a Tudománytárat, ugyanis nagyon jó a keresőfelülete, pillanatok alatt minden keresésre megkapjuk a találatot: “Aki otthon egy kicsit jobban ráér, szeret böngészgetni, az jobban megismerheti az adatbázist egy személyes bemutatkozáson, mintha csak felmegy a honlapra, így a közvetlen válaszokat is megkaphatja azokra a kérdésekre, amiket a felületen megtalálnak.”

A könyvtárigazgató hozzátette, az Arcanum rendkívül hasznos, mert nagyon sok személyre, témára rá lehet keresni a rendszerben, ami akár székesfehérvári, akár Fejér vármegyei vonatkozásban is érdekes lehet.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek