7 hónapnál régebbi cikk

Madagaszkár "királya" a királyok városában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Madagaszkár "királya" a királyok városában

Székesfehérvárról indul nemzetközi hódító útjára a Benyovszky Móric életéből született musical-szenzáció Benyovszky, a szabadság szerelmese címmel. Az ősbemutatót 2024 nyarán, a most épülő multifunkcionális rendezvénycsarnokban rendezik.

Az előadás rendezője az operák és musicalek rendezésében több évtizedes tapasztalattal rendelkező Szikora János. A világutazó, Madagaszkár „királyának” története óriási színházi vállalkozásnak ígérkezik. Soha nem látott látványvilágú, nagyszabású zenés produkciót ígérnek az alkotók.

A musical a Benyovszky Társaság elnöke, G. Németh György ötlete alapján született, aki egész életében megszállottja volt a felfedező életútja megismerésének. Több évtizedes kutatás és elfelejtett nemzetközi dokumentumok összegyűjtése közben mindinkább egy nagyszabású zenés mű lehetősége körvonalazódott benne, amely méltóképpen állíthat emléket Benyovszky személyiségének.

"Benyovszky Móric a magyar történelem kissé elfeledett alakja, akinek életútját és a 21.századnak szóló üzeneteit most kezdjük felfedezni. Ennek kapcsán tudományos konferenciákat tartottunk, könyveket adtunk ki, rengeteg előadást tartottunk Magyarországon, de most már egyre inkább a határon túl is. A program gazdája a Benyovszky Nemzeti Emlékbizottság és a Benyovszky Társaság” - tudtuk meg G. Németh Györgytől, a Benyovszky Társaság elnökétől.

A nagyszabású romantikus mű zeneszerzője Nagy Tibor Magnus, a darabot Jókai Mór regénye alapján Pozsgai Zsolt írta, a dalszöveg pedig Bradányi Iván utolsó munkája volt. A szuperprodukciót első ízben a Székesfehérváron épülő multifunkcionális rendezvénycsarnokban mutatják be jövő nyáron.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek