6 hónapnál régebbi cikk

Nagyot zuhan az üzemanyag ára
Fehérvár Médiacentrum fotója
Motor1.com
Nagyot zuhan az üzemanyag ára

Szerdától bruttó 20 Ft-os csökkenésre számíthatnak az autósok mind a benzin, mind pedig a gázolaj esetében. A benzint 610, a gázolajat átlagosan 660 Ft-ért tankolhatjuk.

Jelentősen csökkennek a hazai üzemanyagárak szerdától, írja a holtankoljak.hu. A benzin és a gázolaj esetében is bruttó 20 forinttal csökken a beszerzési ár, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd. A szaklap ügyvezetője szerint a változás leginkább annak köszönhető, hogy a múlt héten rekord mértékben csökkent a Brent típusú olaj hordónkénti ára.

"Ez közel 10%-os csökkenést jelent. Sajnos nem tűnik hosszú távúnak ez az olajár zuhanás, hiszen a hétvégi közel-keleti események azonnal felülírtak mindent, és így az olaj árát is. Látjuk, hogy most már egy nap alatt négy százalékot erősödött vissza az olaj ára, tehát látni fogjuk azt, hogy a mostani nem várt események majd milyen mértékben hatnak az olajpiacra és a szereplőkre” - mondta Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője.

Bujdos Eszter hozzátette: a kínálati oldalon még sincs akkora baj, mint ahogy az korábban látható volt, ráadásul Oroszország vissza is vonta az üzemanyag export tilalmat, ami ahhoz vezetett, hogy a piac kezdett kiegyenlítődni. Miután azonban a konfliktusban álló közel-keleti országok erősek olajban, elképzelhető, hogy emelkedés következik, a háborús helyzet hosszától függően. A szakemberek szerint a magyar állam jelenleg is egyeztet a Mol-lal, és folyamatosan monitorozza az árakat.

A szerdai árváltozást követően a 95-ös benzin literéért 610, a gázolajért pedig 660 Ft-ot kell fizetni a kutakon. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek