6 hónapnál régebbi cikk

Fókuszban a tenisz: így zajlott a Kinder Családi Nap a Bregyóban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fókuszban a tenisz: így zajlott a Kinder Családi Nap a Bregyóban

A Bregyó Tenisz Klub adott otthont a Tenisz Szövetség Kinder Családi Napjának. Az eseményen gyermekek és szülők ismerkedhettek meg a sportág alapjaival.

Egész napos családi teniszezésre hívták a családokat szombat délelőtt a Bregyóban. A Ferrero és a Magyar Tenisz Szövetség rendezésében három pályán közel kétszázan teniszeztek. A résztvevők között voltak gyerekek, szülők, nagyszülők, de ellátogatott a rendezvényre a Kinder Joy of Moving nagykövete, Rita Grande egykori teniszező is.

Összesen körülbelül 200 résztvevő adogatott a Bregyó Sportközpont teniszpályáin, akik a torna elején előbb egy közös bemelegítésen megismerkedhettek a tenisz alapjaival, majd közel fél napon át mérkőzéseken vehettek részt. 

Ez a játék fantasztikus lehetőség nem csak arra, hogy jól érezzük magunkat a pályán, hanem arra is, hogy remek emberi kapcsolatok szülessenek játék közben.

– fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott a szervezőknek, köztük Tóth Judit Biancának, aki igazi missziós munkát végez egyesületével a tenisz oktatásában és népszerűsítésében. 

A polgármester hozzátette, két hét múlva a Magyar Tenisz Szövetség ismét egy nagy, nemzetközi tornát hoz Székesfehérvárra, valamint folyamatban vannak a tárgyalások, hogy a későbbiekben az új Alba Aréna multifunkcionális csarnokban a magyar válogatottat is láthassák a nézők a Davis-kupa keretein belül. 

Tóth Judit Bianca, az Alba Bianca Tennis Club vezetője a rendezvény üzenetét emelte ki: „Fontos, hogy a családok, a különböző generációk együtt dolgoznak és versenyeznek. Apa, anya, nagymama, nagypapa együtt élvezze a játékot ezen a napon.” Elmondta, hogy fontosnak tartja a sportág történelmét is megismertetni a gyerekekkel, hiszen ezzel a tudással is elmélyíthetik a sport iránti elkötelezettségüket és szenvedélyüket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek