6 hónapnál régebbi cikk

Családi Tenisz Nap a Bregyóban - 5-105 éves korig várják a jelentkezőket
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Családi Tenisz Nap a Bregyóban - 5-105 éves korig várják a jelentkezőket

Egész napos családi tenisz rendezvényre várják az érdeklődőket október 14-én, szombaton a Bregyóban. A nemzetközi Kinder kupa sportnapján, a szervezők elmondása alapján, öttől százöt éves korig mindenki teniszütőt ragadhat.

Október 14-én szombaton a Kinder rendezvénysorozat záró eseményeként családi tenisz nap lesz a székesfehérvári Bregyóközi szabadidő központban. A Kinder gyermekverseny sorozat világszerte négy millió gyermeket képes megszólítani és mintegy harminc országban van jelen. Magyarország a rendezvényhez kapcsolódóan idén nyolc gyermekversenyt rendezett, a magyar tenisz szövetség, a nemzetközi szövetséggel egyetértésben pedig Székesfehérvárra hozza a sorozat zárórendezvényét, mivel városunkban többek közt óvodai, iskolai és verseny szinten is magas szintű képzések zajlanak.

"Öt évestől százöt éves korig bárkit szeretettel várunk. Semmi gond nincsen, hogyha valaki még nem teniszezett, hiszen az alapmódszerünk az, hogy puha labdákkal könnyített eszközökkel dolgozunk és ez egyből sikerélményt ad akár egy öt évesnek, akár egy kicsit idősebb korosztálynak" – mondta el Tóth Judit Bianca, az Alba Bianca Tennis Club vezetője.

A rendezvényre, a Magyar Tenisz Szövetség képviselői mellett Rita Grande, korábbi profi teniszező, a Kinder Kupa kitalálója is ellátogat, ezzel is emelve az esemény fényét, amelyen a részvétel mindenki számára ingyenes lesz.

"Október tizennegyedikén szombaton tíz órakor itt fogunk kezdeni. Előszőr lesz egy nyitóbeszéd, utána egy díjkiosztás, mert a nyolc gyermekversenynek, ami Magyarországon történt, Kinder gyermekversenynek a győztesei különdíjakat fognak kapni, később pedig egy mesterversenyen fognak részt venni külföldön és utána pedig elkezdődik a program" - válaszolta kérdésünkre Tóth Judit Bianca.

Bemelegítés után a sátorban lévő négy pályán zajlanak majd a programok, ahol jelentkezőket három szint várja. Kezdő, középhaladó és haladó szinten nyolc edző lesz a segítségére a családi tenisz nap résztvevőinek. A rendezvény második részében a családok csoportokba összeállva házi bajnokságot játszhatnak, a nap végén, az eredményhirdetés után a legjobbak érmeket kapnak, de a cél természetesen az, hogy mindenki átélhesse az egészséges mozgás és a tenisz nyújtotta örömöket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek