6 hónapnál régebbi cikk

Tökéletes fehérvári sporthétvége
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Arconic-Alba Fehérvár
Tökéletes fehérvári sporthétvége
·Sportkosárlabda·Utolsó frissítés: undefined

Minden "kirakatsportág" helyi élvonalbeli képviselői győztesen hagyták el a küzdőteret aktuális bajnoki mérkőzésüket követően, ami még a "bajnokok városa" esetében sem túl gyakori.

A Hydro Fehérvár AV19 és a FEHA19 jégkorongozói, az Alba kosarasai, valamint a MÁV Előre Foxconn női és férfi röplabdázói egyaránt fontos és szép győzelmekkel örvendeztették meg szimpatizánsaikat.

Az élre a szezon eleje óta kiválóan menetelő "Volán" hokisai kívánkoznak. A vezetőedzőként ezen a szinten újoncnak számító Kiss Dávid príma kis együttest kovácsolt a Raktár utcai bázison. Ennek eredményeképp immár a nyolcadik sikerét aratta az osztrák bázisú nemzetközi liga, az ICEHL alapszakaszából lejátszott 11. találkozóján.

Szombaton este éppen a listavezető, olasz Pustertal Wölfe csapatát múlta felül 5:3-ra Kuralt (2), Leavens, Laberge és Leclerc góljaival. Az újabb három pontnak köszönhetően továbbra is csak gólkülönbséggel szorul le a csapat a dobogóról, de a listavezetőhöz mért három egységnyi hátránya is nagyon minimális. Ha marad ez a lendület, nem lesz kétséges az alapcél, a rájátszásba kerülés elérése.

Hasonló jó passzban van a klub második számú gárdája, az akadémistákra épülő FEHA19, amely a magyar és romániai csapatokat tömörítő Erste Ligában verte meg vasárnap este a jóval esélyesebb DVTK Jegesmedvéket. A 2:1-es győzelemből Hazeldine és Rachinskiy két szép góllal, a kapuban pedig Márkus számos nagy bravúrral vette ki a részét. A mezőny legfiatalabb és legrutintalanabb egylete ezzel 6 meccs után 7 ponttal a 8. helyen áll a tabellán, de hátránya a 4. helyezetthez képest is mindössze 2 pont. Kellemes meglepetés eddig Anatolij Bogdanov fiainak szereplése.

Az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabdázói is nyerő szériában vannak az NB I/A csoportjában: az első két körben két szép és magabiztos győzelmet arató OSE Lionst állították meg 90:80-as sikerükkel. Alejandro Zubillaga csapatában Vojvoda Dávid újra igazi vezér volt, egy híjján 30 pontot szórt, de Barnett, Philmore és Dickey is sokat tett az újabb, a harmadik diadalért.

Ezüstérmeshez méltó eddig az Alba produkciója, bizakodva várhatja a folytatást is, amely előbb a KTE (október 22., vasárnap 18:00, idegenben), majd a nagy rivális Szolnok (október 28., szombat 20:00, hazai pályán) elleni csatákat jelenti. 

A MÁV Előre Foxconn férfi csapata a legutóbbi idényben történelmet írt, mivel újoncként rögtön ezüstérmes lett az Extraligában. A most folyó szezonban tovább írnák a fehérvári klubnál a sportágtörténelmet, mert nyáron a női alakulat is úgy erősített, hogy esélyes lehet a dobogóra, márpedig egyazon klub női és férfi csapatai egy szezonban egyszerre az elmúlt évtizedekben nem álltak dobogón.

Az első akadályokat remekül is vették Dávid Zoltán és a lengyel tréner, Lukasz Przybylak játékosai. A férfiak háromból három mérkőzést behúztak, egyaránt simán, 3:0-ra. Vasárnap este éppen a tavalyi bronzérmes, előtte egymás után két bajnoki címet is besöprő Pénzügyőr volt az áldozat. A lokis lányok-asszonyok a nyitókörben, szombaton délután 3:1-re verték az Újpestet, így ők is fontos sikerrel startoltak. 

A magunk mögött hagyott hétvégén tehát három kirakatsportágban öt székesfehérvári csapat is győzelmet aratott, és itt még nem említettük a magyar labdarúgó-válogatott Szerbia elleni, budapesti 2:1-es diadalát, amellyel fél lábbal már a jövő évi Európa-bajnokságon érezhetik magukat a srácok. Ebből a szép győzelemből a Fehérvár FC két kiválósága, a védő Fiola Attila és a középpályás Kalmár Zsolt is kivette a részét. Előbbi kezdőként, utóbbi csereként lépett a Puskás Aréna gyepére 60 ezer szurkoló előtt. Kedden, amennyiben Litvániában is nyerni tud Marco Rossi szövetségi kapitány gárdája, akkor már matematikailag is biztossá válik a kijutás és a csoportelsőség.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek