6 hónapnál régebbi cikk

Ismét lesz ingyenes szűrőnap - ezúttal Öreghegyen
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Ismét lesz ingyenes szűrőnap - ezúttal Öreghegyen

Egészségügyi vizsgálatok várják az öreghegyieket jövő héten szombaton. A szűrőnap célja most is az egészségmegőrzés.

Október 28-án, szombaton délelőtt számos egészségügyi szűrési lehetőséggel várják a lakosságot az Öreghegyi Közösségi Házban. A városrészi szűréseket időről időre megszervezi Székesfehérvár Önkormányzata. 

"Az egészség megőrzésének kérdése önkormányzati feladat is, de ez a városlakók nélkül nem megy.  Itt mindenkinek a saját felelőssége, hogy mikor milyen vizsgálatra megy el, mennyire törődik magával. Ezekkel a szűrőnapokkal egyrészt tudunk bizonyos lélekszámnak lehetőséget adni, hogy eljöjjön, másrészt pedig fel tudjuk hívni a figyelmet, hogy igenis szükség van ezekre a vizsgálatokra" - tájékoztatta az fmc.hu-t Östör Annamária  egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok.

Mint minden egészségnapon többek között most is lesz állapotfelmérés, vércukor és koleszterinmérés, EKG és kardiológiai szűrés, csontsűrűség és testösszetétel mérés, dietetikai tanácsadás. 

"Elsősorban azokat várjuk továbbra is, akik aktívan dolgoznak, és ilyenkor van lehetőségük egy szombati napon részt venni egy ilyen megelőző, állapotfelmérő napon, amiből lehet látni, hogy most egészséges, vagy már oda kell figyelni életmódváltásra, egy kis fogyásra, tovább kell-e menni szakorvoshoz. Mi elsősorban azokat várjuk, akik azt gondolják magukról, hogy egészségesek, de tudjuk, hogy egészségesebben is érdemes kivizsgáltatni magunkat"- hívja fel a figyelmet Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője. 

Az ingyenes vizsgálatokra a jelentkezéseket hétfőn és kedden várják a 70-4559930-es telefonszámon. A vizsgálatok között ugyanis van néhány, amelyre előzetesen regisztrálni kell. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek