11 hónapnál régebbi cikk

Az egészségnél nincs fontosabb – késő délutánig tart a Richter Egészségváros adománygyűjtő szűrőkampány
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Az egészségnél nincs fontosabb – késő délutánig tart a Richter Egészségváros adománygyűjtő szűrőkampány

A Richter Egészségváros Székesfehérvárra érkezett. A Palotai kapu téren felállított sátrakban többféle szűrésen, tanácsadáson vehetnek részt az érdeklődők egészen 17 óráig.  

A téren felállított sátrakban közel 30 féle szűrésen és tanácsadáson vehetnek részt a látogatók, a vizsgálatokat a kórház dolgozói és egészségügyi szakemberek végzik díjmentesen.

A kampány ezúttal is kettős célt szolgál: a csatlakozók sokat tesznek a saját egészségükért, emellett zajlik a gyűjtés a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház javára. A gyógyszergyár 3 és félmillió forintos alapadományát Székesfehérvár Önkormányzata ugyanekkora összeggel kiegészítette, ehhez a 7 milliós alapösszeghez adódnak hozzá a vizsgálatokon résztvevők által gyűjtött adománypontok: minden egyes aktivitás plusz 500 forintot ér.

Bucsi László, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbi Richter kampányok és a kórházi szűrővizsgálatok rendkívül eredményesek voltak, a résztvevők mintegy 25 százalékánál fedeztek fel valamilyen elváltozást. Bár a vizsgált személyek egészségesnek érezték magukat, mégis olyan gyanújeleket találtak náluk, melyek alapján további vizsgálatokat javasoltak számukra. Ez jót jelent, hiszen a korai felismerés nagyon fontos! Főként a daganatos megbetegedésekre jellemző, hogy még a komoly tünetek jelentkezése előtt, nagy százalékban uralhatóak és gyógyíthatóak az elváltozások. Késői felismerésnél a sikerráta sajnos egyre csökken, ilyenkor az ötéves túlélési arány nagyon ritka.

A személyes jelenlét mellett online is gyarapíthatják az adományalapot azok, akik nem tudnak eljönni. A Richter Egészségváros Facebook-oldalán több előadást online is közvetítenek. A bejegyzésekhez fűzött aktivitások szintén adománypontokat érnek – minden kedvelés, hozzászólás és megosztás 500 forintot jelent. Az élő közvetítéseket a Richter Egészségváros Facebook-oldalán kísérhetjük figyelemmel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek