2 évnél régebbi cikk

Egy nap a férfiak egészségéért
·Egészségszűrés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Egy nap a férfiak egészségéért
·Egészségszűrés·Utolsó frissítés: undefined

Férfi szűrőnapot rendeztek szombaton a Család- és Nővédelmi Központban. Az előzetes regisztráció során fél nap alatt beteltek a férőhelyek, így három szakorvos közreműködésével 90 személy szűrésére nyílt lehetőség.

A szűrőnapra elsősorban azok jelentkezését várták, akik elmúltak 50 évesek, eddig nem vizsgáltatták meg magukat, vagy az utolsó alkalom óta 2-3 év eltelt. Várták továbbá azokat a 40. életévüket betöltött férfiakat is, akiknek a családjában volt prosztatadaganat vagy bármilyen prosztata-megbetegedés. A prosztatarák-szűrés mellett lehetett kérni vérnyomás-, vércukor- és koleszterin-mérést is.

„Tíz évvel ezelőtt kezdtük el az Egészségfejlesztési terv végrehajtását Székesfehérváron, az Egészséges Városok Szövetségének tagjaként. Nagyon fontos állomás volt bevezetni a férfiak szűrését is. Sokat változott azóta a világ, azonban az nem változott, hogy ők kicsit félősebbek, sokkal nehezebben szánják rá magukat arra, hogy évente egy-két órát fordítsanak a szűrésre, az egészségük védelmére. Azonban sikerült előrelépnünk a szemléletformálásban, hiszen nagyon hamar betelnek a vizsgálati időpontok.” – fogalmazott Östör Annamária egészségügyi tanácsnok. Azt tanácsolta, hogy a férfiak is figyeljenek oda magukra, ha bármilyen rendellenességet éreznek, ne otthon kúrálják magukat, hanem minél előbb forduljanak szakemberhez.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek