11 hónapnál régebbi cikk

Richter Egészségváros Fehérváron: az ingyenes szűrővizsgálatok mellett a kórháznak is gyűjthetünk
·Egészségszűrés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Richter Egészségváros
Richter Egészségváros Fehérváron: az ingyenes szűrővizsgálatok mellett a kórháznak is gyűjthetünk
·Egészségszűrés·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár önkormányzata 3,5 millió forinttal egészíti ki a Richter szintén 3,5 millió forintos támogatását, aki pedig részt vesz az ingyenes szűréseken és tanácsadásokon, tovább növeli ezt a hétmilliós összeget, amit a nap végén adnak át a székesfehérvári kórháznak.

Utoljára öt évvel ezelőtt szervezte meg városunkban az Egészségváros elnevezésű programot a Richter Gedeon Nyrt., a gyógyszergyártó cég most pedig ismét programokkal várja a székesfehérváriakat. A cél kettős, egyrészt a prevenció és az egészségtudatosság népszerűsítése, másrészt a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház támogatása.

A rendezvény minden egyes résztvevője a különböző szűréseken, illetve a programokhoz való csatlakozásával pontokat gyűjt, amit a cég pénzzé vált. Annál nagyobb összeghez jut a kórház, minél többen, minél több programelemhez csatlakoznak. Lesz például prosztataszűrés, diabetológiai, dietetikai tanácsadás és érszűkület vizsgálat.

A Richter továbbá 3,5 millió forint adományalapot különített el a székesfehérvári kórház számára, ehhez az önkormányzat pedig ugyanekkora összeget tesz. Cser-Palkovics András polgármester azt mondja azért, mert a gyógyszergyártó cég példaértékű társadalmi felelősségvállalási programja aktivitásra serkent prevenció témakörében, és közben közösen tehet mindenki az egészségügy javításáért.

Az Egészségvároson befolyt összeget a kórház a betegellátás fejlesztésére fordítja, az intézmény régi épületeiben szeretnék a szobákat komfortosabbá tenni a betegek számára - hangsúlyozta a program sajtótájékoztatóján Reiber István a kórház főmunkatársa.

Az Egészségváros programjai május 20-án 9 órakor a Magyar Király Szálló előtt egy sétával indulnak. A személyes jelenlét mellett online is lehetőség van az adományalap gyarapítására, a Richter Egészségváros Facebook-oldalán több előadást is közvetítenek. A bejegyzésekhez fűzött kedvelések és hozzászólások szintén pontokat érnek.

A Palotai kapu téren közel 30 szűrésen és tanácsadáson vehetnek részt a rendezvényre látogatók, a vizsgálatokat a kórház dolgozói végzik.  Többek között lesz prosztataszűrés (PSA), csontritkulásszűrés- és csontsűrűségmérés, bőr- és körömgombaszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, érszűkület-vizsgálat, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek, valamint patikai, memóriazavar-, dietetikai, asztma, diabetológia, nőgyógyászati és urológiai tanácsadás is.

Családi programokkal is várják az érdeklődőket: a 9.45 órakor kezdődő Katus Attila torna mellett számos táncelőadást és színpadi bemutatót láthatnak a helyszínre látogatók, 14:30 órakor pedig Szabó Ádám lép a színpadra.

A Richter a Nőkért sátorban egész nap életmód-előadások zajlanak Szily Nóra, Jaksity Kata, Molnár Andi és Béres Alexandra jóvoltából, míg a legkisebbeknek bábszínház, gyermeksarok, interaktív élményszoba látogatás, virtuális gyárlátogatás és elsősegély bemutató nyújt szórakozást. Itt lesz Rudolf Péter színművész is, aki 2009 óta aktív résztvevője a kampánynak.

A szűrésen résztvevők karszalagot kapnak, ennek segítségével regisztrálják az adománypontjaikat. Lesz továbbá egy kis füzet is, amiben mindenki vezetheti az elvégeztetett vizsgálatokat. A Szent György Kórháznak a nap során összegyűjtött adomány teljes összegét a nap zárásakor, várhatóan 17.30 órakor hirdetik ki.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek