6 hónapnál régebbi cikk

Lelkesen kóstolgatták a gyerekek a különböző fajtájú kenyereket a kenyér világnapján
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Lelkesen kóstolgatták a gyerekek a különböző fajtájú kenyereket a kenyér világnapján

A kenyér világnapja alkalmából, a Károlyi Alapítvány szervezésében frissen sült kenyereket kóstolhattak szerdán a fehérvárcsurgói Károlyi József Tagiskola diákjai a Károlyi kastélyban. A cél az volt, hogy a gyerekek megtanulják értékelni az egyik legalapvetőbb élelmiszerünket.

Lelkesen kóstolgatták a gyerekek a különböző fajtájú kenyereket a Károlyi Kastély pincéjében. Volt aki vajjal, volt, aki mézzel és volt aki, csak úgy magában majszolta az emberiség egyik legalapvetőbb élelmiszerét, azzal pedig nagyjából mindenki tisztában volt, hogy hogyan is készül. 

"Lisztből, tojásból, meg ennyi és aztán összegyúrják és sütőbe rakják és ennyi" – mondta el Kugler Zalán, a Fehérvárcsurgói Károlyi József Tagiskola 4.  osztályos tanulója.

A Fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban évek óta hagyomány a kenyér világnapjának megünneplése, a gyerekek ez alkalommal is megoszthatták egymással házi készítésű kenyereiket, a szülők pedig recepteket cserélhettek egymással. A program a Károlyi Alapítvány szervezésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával valósulhatott meg.

"A gyermekeknek lehetősége van otthon a családjukkal elkészíteni egy saját házi készítésű kenyeret, amelyet elhoznak erre a rendezvényre, megkínálják egymást, megosztják ezt a kenyeret és ez által a rendezvénynek egyfajta közösségépítő szerepe is van" – hangsúlyozta Varga Imre István, a Nemzetei Agrárgazdasági Kamara Fejér Vármegyei szervezetének elnöke.

Varga Imre István hozzátette, hogy a rendezvénynek és a közös családi sütésnek van egy edukációs oldala is, a gyerekek ugyanis ez által megismerik a kenyér készítés folyamatát, és megtanulják értékelni az ételt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek