6 hónapnál régebbi cikk

Ötből öt! Tovább robog az Alba szekere a bajnokságban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Arconic-Alba Fehérvár
Ötből öt! Tovább robog az Alba szekere a bajnokságban.

A régi rivális szolnokiak néhány kiválóságuk nélkül sem feltartott kézzel érkeztek az Alba Regia Sportcsarnokba, de nem bírták sem tempóban, sem minőségben tartani a lépést a hazaiakkal.

A 40-ből 25 percig igencsak megnehezítette a listavezető dolgát a Szolnok a férfi kosárlabda NB I 5. fordulójában, ám alaposan összekapta magát Vojvoda, aki a hajrában sok extra passzal és ponttal jelentkezett, el is fáradt a tartalékos rivális, így végeredményben simán, 93:73-ra nyert az Arconic-Alba Fehérvár.

A kék-fehéreknél Vojvoda 23, Chambers 21, Barnett 15, Philmore 12, Dickey 11 pontot szórt. Alejandro Zubillaga alakulata ezzel a sikerével maradt egyedüli veretlen a mezőnyben, így vezeti az alapszakasz tabelláját a Falco és a Körmend előtt. 

Az Alba számára a folytatás először a FIBA Europe Cup 3. fordulójában az izraeli Bnei Herzliya elleni meccs lesz szerdán (november 1., 18.00), ami azért fontos, mert az első két találkozóját szorosan ugyan, de elbukta, és ha most sem nyer, szinte biztosan nem jut tovább a következő körbe.

A bajnokságban november 4-én, szombaton újra hazai rangadó jön, a Körmend látogat a Gáz utcai csarnokba 17.00 órakor.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek