5 hónapnál régebbi cikk

Volán és Alba FKC győzelmek zárták a hetet
Fehérvár Médiacentrum fotója
Alba Fehérvár KC
Volán és Alba FKC győzelmek zárták a hetet

A fehérvári hokisok a pénteki kisiklást idegenbeli győzelemmel javították, az AFKC kézis lányai első sikerüknek örülhettek a most futó bajnoki szezonban, ezzel elmozdultak az utolsó helyről, s remélhetőleg ebben az idényben már nem is csúsznak vissza a kiesőzónába.

Két kiemelt sportág helyi élcsapatainak sikere zárta a mögöttünk hagyott hetet és hétvégét. Az Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabda csapata az újonc Kozármislenyt fogadta és verte meg a 10 gólig jutó Afentaler vezetésével 33:22-re, így a 7. mérkőzése után elmozdult az utolsó helyről, kettőt is előre lépve a tabellán a 12. pozícióig, tehát hosszú hetek után immár nem áll kieső helyen.

Horváth Roland vezetőedző is fellélegezhet, mert egy újabb vereség alighanem az ő menesztését is jelentette volna. Mindenesetre a vasárnap esti találkozón végig koncentrált, összeszedett volt az AFKC, nem férhetett kétség győzelme jogosságához. A vendégek az első félidő 10. percéig tudták csak tartani a lépést a kezdettől vezető házigazdákkal, akik ezt követően elléptek és a végéig még növelték is előnyüket.

A fehérvári lányok-asszonyok a következő körben, november 4-én, szombaton 16.00 órakor a címvédő, sokszoros BL-győztes Győri ETO vendégei lesznek. Ez az a meccs, amelyen kizárólag a nagyarányú vereség elkerülése lehet a cél, a pontszerzéshez csoda, de legalábbis egy nagyon rossz napot kifogó ETO és egy szárnyaló AFKC kellene.

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapatának semmiféle csodára nincs szüksége, hogy legyőzze az osztrák bázisú nemzetközi liga, az ICEHL bármely csapatát. Vasárnap este a szezon első 6-7 fordulója után még listavezető, de még most is a 6. helyen tanyázó HC Pustertal/Pusteria vendégeként a Dél-tiroli Bruneckben diadalmaskodott Laberge, McGauley, Kuralt, Hári és Terbócs góljaival 5:2-re.

Végig élesebb, frissebb volt Kiss Dávid alakulata, amely szűk félóra elteltével már 3:0-ra vezetett, de elég volt egy kis lazítás Stipsiczéktől, máris felzárkózott egy gólra a hazai gárda. A végén tudta csak lezárni a találkozót a fehérvári együttes, amikor a hazaiak kapuslehozatalát az utolsó perc elején góllal büntette a Volán, amely 7 másodperc elteltével még egyszer betalált.

Ezzel a 3 egységgel 16 forduló után 35 ponttal a Salzburg mögött továbbra is második a bajnoki tabellán az AV19, amely legközelebb pénteken (november 4., 17.30) a Vorarlberget, majd másnap - ugyancsak 17.30-kor - a Vienna Capitalst fogadja az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Az Erste Ligában a "kisvolán", a FEHA19 is nyert, sőt, igazi bravúrgyőzelmet aratott, ugyanis a listavezető, az első nyolc meccsét kivétel nélkül megnyerő Újpestet verte meg hosszabbításban 3:2-re, ráadásul hazai pályáját feladva a szombathelyi jégcsarnok népszerűsítése okán tulajdonképpen idegenben!

A hétvége krónikájához tartozik még, hogy a Fehérvár Rugby Club NB II-es férfi csapata 39:17-re győzött a Szekerce gárdája ellen, s továbbra is a feljutás egyik fő esélyese.

Vasárnap este befejeződött a székesfehérvári 200-as ITF junior tenisz verseny is a Kiskút Tenisz Klub létesítményében, amely az utolsó előtti hazai nemzetközi viadal volt.

A rangos korosztályos salakpályás versenyen egyéniben Molnár Kitti bizonyult a legjobb magyarnak, ő a negyeddöntőig jutott, párosban azonban döntősünk is volt. A Kincses Kolos és Kisantal Botond páros végül egy olasz duó mögött a 2. helyet szerezte meg. A díjakat Sütő Csilla, az MTSZ főtitkára és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere adta át.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek