5 hónapnál régebbi cikk

Hogyan hozzuk magunkat karácsonyi hangulatba?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com
Hogyan hozzuk magunkat karácsonyi hangulatba?

Szinte minden évben elhangzik néhány embertől, hogy ők nem érzik a karácsony hangulatát. Felnőttek már, nincsen hóesés és igazi tél, viszont sok a stressz és a tennivaló, és legjobb lenne, ha nem is lenne karácsony.

Mi azonban hoztunk néhány tippet, hogy mindenki megtalálhassa magában a karácsony szellemét, sőt összegyűjtöttünk karácsonyi ajándékötleteket is a meseloajandekok.hu oldaláról!

A felkészülés apróságokon is múlik

A karácsonyt megelőző időszak az advent, aminek jelentése „az Úr eljövetele”. Tágabb értelemben felkészülést, várakozást is jelent. Ebből is látszik, hogy a karácsonyi hangulat nem jön meg magától, arra készülni kell. Erre kitűnően alkalmas, ha zenei ízlésünknek megfelelő karácsonyi zenéket hallgatunk. Ma már szinte minden stílusban adtak ki karácsonyi nótákat a jazztől a világzenei irányzatokon át a popzenéig bezárólag.

Ha a fülünkben duruzsol már a Csendes éj, akkor ideje a környezetünket is felkészíteni az ünnepre. A fent említett oldalon sok ötletet találhatsz a karácsonyi dekoráció elkészítéséhez. Egy szép adventi koszorú, egy rénszarvasos ajtódísz vagy egy ízléses asztali dísz emlékeztet a mindennapokban arra, hogy bizony közeledik a karácsony.

Ez az időszak a nagytakarítás ideje is. Kövessük a bátran a régi hagyományokat, amikor a háziasszonyok ilyenkor pucolták meg az ablakokat, mosták ki a függönyöket és fényesítették ki a rézkilincseket. Bár ez nagyon fárasztó tud lenni, egy tisztaságtól csillogó lakás, önmagában is ünnepivé varázsolja a környezetünket.

Ételek és italok

Az adventi várakozást kitűnően fel tudják dobni a téli forró italok. A forralt bor, a puncs vagy a krampampuli amellett, hogy átmelegíti az esetleges téli hidegben kihűlt testünket, elviselhetővé teszi a készülődés okozta stresszt és a nagytakarítás okozta fáradtságot. Ha a forró ital mellé készítünk egy finom mézeskalácsot vagy egy krémes tiramisut, garantált az ellazulás.

Az ajándékok beszerzését időben kell elkezdeni

Hajlamos az ember az ajándékvásárlást halogatni, aztán arra eszmél, hogy pár nap van december 24-ig és még a fél rokonságnak nem vett semmit. Nem árt tehát már akkor megkezdeni a beszerzést, amikor még csak novembert mutat a naptár.

Ez már csak azért is előnyös, mert ahogy egyre jobban megyünk előre az adventi időszakba, egyre nagyobb a tömeg a bevásárlóközpontokban, de ha időben lépünk, ezt elkerülhetjük.

Persze ha nem szeretünk kirakatokat nézegetni, akkor a fotelből is intézhetjük az ajándékvásárlás, az olyan webáruházak segítségével, mint a meseloajandekok.hu, ahol egyedi ajándékokat találhatsz szeretteidnek.

Ahogy a fentiekből is látszik, ha előre tervezünk, jól osszuk be az erőnket és az időnket, úgy telhet el az adventi időszak, hogy nemcsak a karácsonyi stressz nem fog kiidegelni minket, de a hangulatunk is megjön a legszebb ünnephez. Elvégre mégis a karácsony a legnagyobb és a legszentebb ünnepünk, ne fosszuk meg magunkat tőle.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek