5 hónapnál régebbi cikk

Megújult a Maroshegyi Óvoda tetőszerkezete, közel félmilliárd forintos fejlesztés a város intézményeiben
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Google Maps
Megújult a Maroshegyi Óvoda tetőszerkezete, közel félmilliárd forintos fejlesztés a város intézményeiben
·Hírekfelújítás·Utolsó frissítés: undefined

Megújult a Maroshegyi Óvoda tetőszerkezete, és korszerűsödött a világítás is. Csütörtökön sajtónyilvános bejárás keretében mutatták be az elkészült beruházást.

Régóta húzódó probléma oldódott meg a Maroshegyi Óvodában: a korábbi években sokszor okozott gondot egy-egy esős nap, ilyenkor rendszerint beázott az épület, ami számos kellemetlenséget jelentett az intézmény életében. A város támogatásának köszönhetően, ez a probléma most megoldódott, de más korszerűsítést is el tudtak végezni a szakemberek.

„Egyre jobban beázott a tető, és ez gondot okozott. Nagyon örülünk, hogy ez teljes mértékben megszűnt, és a tetőfelújítással egy időben, szinte párhuzamosan zajlott belül az álmennyezet teljes cseréje, illetve a világítás korszerűsítése” - mondta el Békésiné Kimiti Ágnes, óvodavezető.

Az óvoda fontos intézménye Maroshegynek. Brájer Éva önkormányzati képviselő szerint ez az a városrész, ami az elmúlt időszakban a legnagyobb változáson esett át, több száz család költözött a Harmatosvölgybe, akik gyermekeinek egy része ide jár.

A város 415 millió forintot fordított a saját forrásból az önkormányzati fenntartású intézmények felújítására. Hét óvodában,  két bölcsődében és két szociális intézményben korszerűsítettek. A Maroshegyi Óvodában 120 millió forint értékben végezek el munkálatokat.

Az óvodában tíz csoportban jelenleg 272 kisgyermeket tudnak elhegyezni, az intézmény teljes kapacitással működik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek