5 hónapnál régebbi cikk

Az agrárminiszterrel reggeliztek a Kodály iskola diákjai
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Az agrárminiszterrel reggeliztek a Kodály iskola diákjai

Székesfehérváron volt a Mézes Reggeli akció országos központja. A kampány 2007-ben Szlovéniából indult, és az a célja, hogy népszerűsítse a mézfogyasztást és a valódi mézek forgalmazását.

A Kodály Zoltán Általános Iskola diákjai méhes, mézes műsorukkal varázsoltak ünnepi hangulatot az új tornatermükbe. A Mézes Reggeli program országos központja ebben az esztendőben városunkban volt. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében az egészségvédelem fontosságáról beszélt, amelyben a méz nélkülözhetetlen táplálék.

"Mézzel teljes az élet, és méhekkel teljes a világ" - ezt már az agrárgazdasági miniszter mondta. Nagy István hozzátette, az élelmiszerboltokban minden hatodik termék előállításában nagy szerep jut a méhek munkájának, és ez azt jelenti, ha nincsenek méhek, elpusztul a világ.

A mézfogyasztás nemcsak az egészségre van jótékony hatással, hanem a természet körforgása is elképzelhetetlen nélkülük."Ha nincsenek méhek, akkor nincs élelmiszer, nincs gyümölcs, a világ sokkal szegényebb lesz, sőt el is pusztul. Ezért amikor mézet fogyasztanak, nemcsak megédesítik az életet, hanem tesznek valamit a teremtett világunk minőségének megőrzéséhez" - hangsúlyozta Nagy István.

Az akció alkalmával országszerte közel ezer helyszínen, több mint kétszázezer diák fogyaszthatta el a mézes reggelit.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek