5 hónapnál régebbi cikk

Csillogj csomagolásmentesen karácsonykor!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kovács Szilvi
Csillogj csomagolásmentesen karácsonykor!

Városi cégek újrahasznosított díszei ékesítik mostantól a Depónia Nonprofit Kft. karácsonyfáját.

A Depónia Nonprofit Kft. minden évben csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez, melynek missziója, hogy felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés jelentőségére. Az idei hét témája a csomagolás. Ennek szellemében az adventi időszakhoz közeledve olyan akciót hirdettek, melynek középpontjában a hulladék újrahasználat áll. Megkérték a városi cégeket, hogy készítenek rájuk jellemző karácsonyfa díszeket, ezzel is felhívva a figyelmet környezetünk védelmére.

"Elsődleges a megelőzés. Fontos, hogy próbálunk meg minél kevesebb csomagolóanyagot használni. Ha pedig már megtermeltük a hulladékot, akkor szelektáljuk, gyűjtsük szelektíven! A harmadik alappillére a hulladékcsökkentési hétnek az újrahasználat. Innen jött az ötlet is, hogy ha már valami nekünk szemétnek minősül, akkor akár készíthetünk belőle karácsonyfadíszt is"  - mondta az fmc-hu-nak Budai Dóra a Depónia Nonprofit Kft. PR vezetője.

A kezdeményezéshez számos városi cég csatlakozott, éppen úgy ahogy városunk önkormányzata is. Sokan szellemes, vicces, olykor megható ajándékokkal érkeztek. A rendezvény keretében a vendégeknek bemutatták a Fehérvár TV kisfilmjét, ami az új válogatócsarnokot, és az új technológiát mutatja be, majd az érdeklődők megtekinthették a csalai Pénzverő-völgyi telepen folyó munkát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek