5 hónapnál régebbi cikk

Félúton címmel nyílt tárlat a Pelikán Fészek Padlás Galériában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Félúton címmel nyílt tárlat a Pelikán Fészek Padlás Galériában

Félúton címmel nyílt meg Schrenk Rita Anna művésztanár, festő kiállítása a Pelikán Fészek Padlás Galériában. A tárlaton emberábrázolások, irodalmi idézetekkel kísért festmények láthatók. 

Fernandez Ema, Sallér László Boldizsár és Ujvári Teodor, a Hermann László Zeneiskola diákjainak előadása és Nemes-Mihályi Erika grafikusművész gondolatai nyitották meg a művésztanár, festő tárlatát. Schrenk Rita Anna kiállításán mintegy húsz alkotást tekinthet meg a látogató, amelyek különböző technikákkal készültek.

"A képeknek egy része a Kondor Körben, alkotó körben készült, ahol modell utáni aktrajzokra van lehetőség, nagyon inspiráló számomra. Az ember mint téma, az emberek közötti kapcsolódás, és gyakran van lehetőségünk akár két modellt is beállítani, így izgalmas szituációk jöhetnek létre. Tovább gondolható, van története ezeknek. A Kondor Körben készítünk fel fiatalokat felvételire, ha lehetőségem van, én is odaülök dolgozni" - árulta el a festőművész a kiállításmegnyitón.

A festőművész hozzátette, a kiállított alkotások egy része szénnel, pasztellel, olajpasztellel készült a Kondor Körben. Az alkotó otthonában pedig akrillal készült festmények születnek. A tárlat a Felúton címet kapta, mivel a művész többféle szempontból is félúton tart az életében.

"Koromból fakadóan azt gondolom, ha Isten is úgy akarja, akkor Félúton lehetek, és úgy érzem, hogy valószínűleg azért is jönnek be ezek az inspirációk is, mert hogy egy kicsit számot vetni azzal, hogy mit csináltam. Eddig inkább a tanítás volt, ami az életemben jobban kitöltötte a munka részét a család mellett, és három éve váltottam munkahelyet, félállásban vagyok most, úgy ahogy én szeretném."

Schrenk Rita Anna a Gorsium Gimnáziumban tanít, így mint mondja, több ideje van az alkotásra. Még nyolcadikas korában Pinke Miklós Kondor Körében kezdett el alkotni. Kilenc évvel ezelőtt pedig átvehette ennek az alkotókörnek a vezetését. A kiállítás májusig látogatható a Pelikán Fészek Padlás Galériában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek