4 hónapnál régebbi cikk

Bajcshal: halászlé és friss halak, minőségi hal az ünnepi asztalon
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bajcshal
Bajcshal: halászlé és friss halak, minőségi hal az ünnepi asztalon

Az ünnep fénypontja a karácsonyi vacsora, amelynek hagyományosan elengedhetetlen része a hal. Kifogástalan ételeket csak minőségi alapanyagokból lehet főzni, ezért is fontos, hogy a halat mindig megbízható forrásból vásároljuk, ahol a minőség garantált.

Székesfehérváron az Alba Plaza melletti Városi Piacon a hátsó kijárat mellett található a Bajcshal halbolt, amely Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb haltermelő és halfeldolgozó vállalkozásának halboltja. A karácsonyi halvásár kapcsán Szilágyi Gábort, a Bajcshal Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

– Mit érdemes tudnunk a Bajcshalról?

– A Bajcshal Kft. egy nagy múltú vállalkozás, a céget 1954-ben halászok alapították. A vállalkozás az elmúlt közel hetven évben Magyarország egyik legjelentősebb haltermelő- és feldolgozó vállalatává nőtte ki magát. Az ország hat városában üzemeltetünk halboltot, székesfehérvári boltunk évekkel ezelőtt nyitotta meg kapuit az itt élők nagy örömére, nagyon sok visszatérő elégedett vásárló jár hozzánk.

– Milyen termékeket ajánl a közelgő ünnepekre? 

Kiváló minőségű tisztított és feldolgozott halakat forgalmazunk, valamint konyhakész termékeket állítunk elő üzemünkben. Igazi különlegesség a friss halászlé termékcsalád, a különleges minőségű alaplé és kifogástalan halhús, amely a halászlevekbe kerül, a legfinomabb házi halászlevet idézik. Termékünk mindössze öt összetevőt tartalmaz: vizet, halat, hagymát, paprikát és sót. Különleges tartósítási eljárása miatt nincs benne tartósítószer, hűtve így is eláll 14 napig.

Természetesen forgalmazunk friss, feldolgozott halakat is, kínálatunkban megtalálható a ponty, busa, afrikai harcsa, de mindig kapható süllő, kecsege, pisztráng, sőt norvég lazac is. Füstölt halaink is nagyon finomak, pácolás után a legmodernebb technológiával füstöljük, majd csomagoljuk. Az ünnepek közeledtével kiemelném prémium minőségű saját termelésű kaviárjainkat is. „Danubius Classic” szibériai tokhal kaviárunk 2019-ben elnyerte a Great Taste Awards egy csillagos minősítését is, 2021-ben pedig ismét elnyertük a díjat, akkor Osetra kaviárunkat díjazták Londonban. További saját receptúra alapján készülő termékeink a halpástétom, a halsaláta, amelyek szintén az ünnepi asztal finomságai között kaphatnak helyet.

– Mit kell tudni ezekről a termékekről?

Üzemünk a közelmúltban sokadszorra is elnyerte az emelt szintű IFS minősítést, ezzel igazolva, hogy az üzemben készült élelmiszerek minősége kiváló, és a legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírásoknak is messzemenően megfelelnek. Halainkat kizárólag természetes vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított, antibiotikumoktól és hozamfokozóktól mentes, kiváló minőségű tápokkal etetjük, ivóvíz minőségű, fúrt kutakból származó vizekben tartjuk. Saját termelésű halaink tógazdaságunkból származnak, illetve precíziós rendszerekben is termelünk halakat. A külső beszállítóktól vásárolt halak is kiváló minőségűek, hosszú évek óta azonos haltermelő partnerekkel dolgozunk, akik megbízhatóan tudják biztosítani számunkra az állandó minőséget. Mindent megteszünk azért, hogy vásárlóink asztalára minőségi halak és haltermékek kerüljenek. Áraink kedvezőek, mindenki talál nálunk elképzelésének megfelelő friss halat vagy halterméket.

– Ha valaki kedvet kapott a vásárláshoz hol találja meg a boltot?

A Bajcshal Halbolt az Alba Plaza melletti Városi Piacon van, közvetlenül a hátsó kijáratnál. Ha igazán minőségi termékeket szeretnének keressék a kék halboltot, de honlapunkon is várunk mindenkit szeretettel!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek