4 hónapnál régebbi cikk

Élre állt a Volán az ICEHL-ben, hosszabbításban kapott ki az Alba
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19
Élre állt a Volán az ICEHL-ben, hosszabbításban kapott ki az Alba

Péntek este újra nyertek a fehérvári hokisok, ez a három pont pedig az osztrák nemzetközi liga tabellájának élére repítette őket, miközben az Alba kosarasai éppen onnan estek vissza némileg váratlan, hosszabbításos vereségükkel a második helyre, a Falco így már egyedül vezeti a táblázatot.

A Vorarlberg hétközi legyőzését követően pénteken este sem lassított az osztrák nemzetközi jégkorong ligában, az ICEHL-ben a Hydro Fehérvár AV19. A Volán az olasz Asiagót verte Kuralt mesterhármasával és a végén szép szólógólt (ez volt az AV19 100. gólja ebben az idényben) szerző Németh Kristóf találatával 4-2-re, ennek köszönhetően pedig átvette a vezetést az alapszakasz tabelláján!

Kiss Dávid alakulata nem játszott igazán jól, de az akarással,  küzdőszellemmel nem volt probléma, így 0-1-et követően a meccs közepén egyenlített, majd nem sokkal később a vezetést is megszerte a kapu előtt ezúttal nagyszerűen koncentráló Kuralt góljaival. A szlovén válogatott támadó a záró 20 perc elején is betalált, amivel tulajdonképpen bebiztosította csapata sikerét.

A hajrában még emberelőnyben visszajött egy találatra a vendégcsapat, ám mielőtt nagyon reménykedhettek volna egy esetleges hosszabbításban, jött a fiatal Németh Kristóf, aki góljával végleg lezárta a meccset.

Mivel a Salzburg nem lépett jégre, a fehérvári siker azt is jelenti, hogy vasárnapig biztosan az élen állnak Háriék, amire két éve volt utoljára precedens, amikor végül a döntőig meneteltek. A Volánnak a következő mérkőzésen - ugyancsak vasárnap - a dél-tiroli Pustertal vendégeként nyílik alkalma először pozíciója megvédésére. Ehhez egy hosszabbításos siker kell minimum, ha a Salzburg és a Linz is hibátlanul lehozza a maga találkozóját az Innsbruck és a Bozen ellen.

Nem volt szerencséje az Arconic-Alba Fehérvárnak a férfi kosárlabda NB I 12. körében. Alejandro Zubillaga csapata a DEAC vendégeként a rendes játékidő jelentős részében vezetett, a hajrá előtt már 11 ponttal is, ám a végére egalizáltak a hazaiak, akik aztán az idegőrlő ráadásban úgy nyertek 93-92-re, hogy a végén Barnett a két büntetőjéből csak egyet dobott be.

Érdekesség, hogy tulajdonképpen ezek a büntetőzések döntötték el a péntek esti ütközetet, ugyanis a rendes játékidő legvégén a kulcspillanatokban fontos pontokat szerző Drenovac mindhárom büntetőjét bedobva mentette hosszabbításra a meccset, mert bár utána Vojvodának még volt egy dobási kísérlete a győzelemhez, ám elhibázta. Aztán jött a ráadás, ahol pedig Barnett rontotta el az egyik büntetőjét akkor, amikor már éppen letelt a játékidő.

Philmore parádéja és 31 pontja - ennek is köszönhetően - nem ért sokat, miként a szintén jól kosarazó, 23 pontig jutó Chambers produkciója sem. Vojvoda 13 egységet gyűjtött, de volt már ennél sokkal jobb napja, miként a már említett Barnettnek is, aki 8 pontot tett a közösbe.

Ez ma nem az Alba napja volt, legalábbis Fortuna most elengedte a kezét. Van ilyen. Ezzel együtt is a 2. helyen áll az alapszakasz tabelláján a fehérvári egylet, amely a következő fordulóban majd a ZTE-t fogadja december 16-án, szombaton 17:00 órakor.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek