4 hónapnál régebbi cikk

Polgármesteri elismerés a Fehérvári Kézművesek Egyesületének
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Polgármesteri elismerés a Fehérvári Kézművesek Egyesületének

Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vett át Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke. A civil szervezet idén is részt vesz a Fehérvári Adventen, a Fő utcai kirakodóvásáron kívül a Rác utcában is ünnepi programokkal készülnek.

Idén ünnepelte fennállásának 25. évét a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a szervezet idén is számos ünnepi programmal készült a kézművesség iránt érdeklődőknek. A karácsonyi vásárba kilátogatók többek között benézhetnek a Fő utcai faházukba is, ahol az egyesület tagjai által készített, minőségi kézműves alkotásokat, használati és dísztárgyakat árusítják az adventi időszakban.

Szenczi Jánosné elmondta, az adventi forgatag mellett a Rác utca is tartogat meglepetéseket: “A kovácsműhely nyitva lesz, tehát hétvégeken lehet kovácsolni, ki lehet próbálni, akasztott kampót készíthetnek gyerekek-felnőttek egyaránt. Bent pedig karácsonyfa-díszek, apró ajándékok készülnek gyapjúból, fából, fonalból, mindenféle természetes alapanyagból.”

A Fehérvári Kézművesek Egyesületének faházába Cser-Palkovics András polgármester, Lehrner Zsolt alpolgármester és Brájer Éva önkormányzati képviselő is betért, akik a látogatás alkalmával Polgármesteri Elismerő Emlékérmet adtak át Szenczi Jánosné elnök számára.

“Tudni kell, hogy az idén ünnepli a Kézművesek Egyesülete 25. születésnapját! Úgy éreztük, hogy ez az alkalom jó lehet arra is, hogy a csapat kapitányát, a közösség vezetőjét köszöntsük, és megtiszteli volt számomra, hogy a Polgármesteri Emlékérmet (ami önmagában egy kis művészeti alkotás) neki most átadhattuk" - emelte ki Cser-Palkovics András polgármester.

Hozzátette, a város egész közössége nevében köszönetét fejezi ki Szenczi Jánosné és a jubiláló Egyesület tevékenységéért. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének munkáival, programjaival december 24-ig a Fő utcán, illetve december 16. és 17. között a Rác utcában is találkozhatnak a járókelők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek