2 évnél régebbi cikk

Betlehemi szép csillag pályázat: idén is várják a kézműves alkotók jelentkezését
·Kultkézműves·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Betlehemi szép csillag pályázat: idén is várják a kézműves alkotók jelentkezését
·Kultkézműves·Utolsó frissítés: undefined

Természetes anyagokból, saját kezűleg készített betlehemeket vár immár 19. alkalommal meghirdetett Betlehemi szép csillag pályázatára a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház.

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Székesfehérvári Egyházmegye, a Szent Donát Alapítvány és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház meghirdeti a 19. “Betlehemi szép csillag” pályázatot.

A pályázat célja, hogy segítse a Jézus születésének ünnepére való méltó felkészülést, éltesse és felmutassa a magyar szakrális művészet gazdag hagyományait, ösztönözze a gyermekek és felnőttek alkotó kedvét.

A pályázaton ifjúsági és felnőtt kategóriában hivatásos kézművesek. és műkedvelő alkotók, alkotócsoportok egyaránt részt vehetnek.

Kapcsolódó
Nem csak Betlehem, lenyűgöző életképek is készülhetnek csuhéból! – bemutatjuk Takácsné Ambrus Éva alkotásait

Kevesen tudják, micsoda kincs rejtőzik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház falai között. A Takácsné Ambrus Éva csuhéműves huszonöt évnyi munkáját felölelő állandó tárlaton egyedülálló módon, csuhéből készült életképek sorozatán át ismerkedhetnek meg a látogatók a paraszti élet hétköznapi jeleneteivel.

Nevezni lehet természetes anyagokból (pl. textil, üveg, fa, papír, csutka, csuhé, vessző, fém, agyag, gyapjú, bőr, élelmiszer, stb.) kizárólag kézműves kivitelezéssel készült betlehemi jelenetekkel.

A pályázatra maximum 3 db tárgy adható be, melyek az eddigi “Betlehemi szép csillag” kiállításokon még nem szerepeltek.

A pályaműveket november 22-én és 23-án 9-17 óráig várják a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Zsűrizés után a legjobb munkák díjazásban részesülnek, és kiállításra kerülnek.

A kiállításmegnyitó és díjátadó ünnepség november 27-én (szombaton) 11 órakor lesz a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában.

További felvilágosítás:
Fehérvári Kézművesek Egyesülete
+36 20 259 2952, vagy kezmuvesek@gmail.com

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek