6 hónapnál régebbi cikk

A papírról, mint innováció. Előadás a fehérvári Kézművesek Házában.
A papírról, mint innováció. Előadás a fehérvári Kézművesek Házában.

Ez a papír címmel szakmai napot tartott a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A nap folyamán a papírkészítés történetéről és a papírról, mint innovációról is érdekes információkat hallhattak a résztvevők.

Szakmai napot tartott a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Rác utcai Kézművesek Házában. A nap folyamán több előadást is tartottak a vendégeknek, a könyvkötészet elméletéről, a papírkészítés történetéről és a papírról, mint innovációról is érdekes információkat hallhattak a résztvevők.

“Ez is papír az a címe és a papírról szól. Nagyon sok kézműves alapanyagról tartottunk már szakmai napot, textilekről, gyöngyről, fáról, fémről, most a papírt választottuk. Egyesületünknek három olyan tagja is van, aki papírral foglalkozik: König Nóra, Vincze Mátyás és Sziliné Molnár Klára is, aki hajtogatással gyönyörű dolgokat állít elő" - mondta el Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke.

Szenczi Jánosné hozzátette, a szakmai napon az egyesület három tagjának előadása mellé még egy előadót hívtak, Horváth Hellát, aki magról a papírról és az origami művészetéről tartott előadást. Majd egy gyakorlati rész következett, ahol mindenki kipróbálhatta az előadásokon hallottakat.

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete ősszel lesz 25 éves, ez alkalomból november 11-én nyílik egy kiállítás, ahol bemutatkoznak az egyesületi tagok, de az év végéig is számos más programmal készülnek még az érdeklődőknek.

Borítókép: Unsplash
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek