2 évnél régebbi cikk

A fa bűvöletében – faesztergályosok kiállítása a Gárdonyi Géza Művelődési Házban
·Multimédiakézműves·Utolsó frissítés: undefined
A fa bűvöletében – faesztergályosok kiállítása a Gárdonyi Géza Művelődési Házban
·Multimédiakézműves·Utolsó frissítés: undefined

A fa bűvöletében címmel nyílt kiállítás január 19-én, szerdán a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. Az intézményben faesztergályos tanfolyam is indul, melyre várják az érdeklődők jelentkezését.

A Magyar Faesztergályos Egyesület kiállítása február 25-ig, az intézmény nyitvatartási idejében látogatható.

Négy alkotó tárgyait lehet most látni: Demeter László, Szalai Csaba, Köpf Jenő és Kovács György különleges alkotásai várják a látogatókat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház aulájában.

Ha valaki szeretné elsajátítani és megtanulni a faesztergálás alapjait, az csak gyakorlás kérdése – mondta Köpf Jenő. A fantázián múlik, hogy az ember mit tud kihozni a fából. A pandémia miatti korlátozások okán a faesztergályos közösség sem tudott találkozókat szervezni, de azok a hetek sem teltek tétlenül, hiszen megalkotta a faesztergályos antivírust.

„Székesfehérvár az egyik központja az amatőr faesztergálásnak, ugyanis minden télen itt tart országos találkozót a Magyar Faesztergályosok Egyesülete, melynek székhelye is a város. A pandémia kicsit ugyan megtépázta a létszámot, de Galántától a Délvidékig, és Kárpátaljától Vas megyéig az ország minden részéből érkeznek ilyenkor Fehérvárra a faesztergályosok.” – emelte ki Kovács György. Fontos céljuk, hogy minél több olyan rendezvényt szervezzenek, ahol az emberek megismerhetik a faesztergálás szépségét.

A február 4-én induló, hat alkalomból álló tanfolyamról a 06-20-9391899-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Borítókép: Pápai Barna
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek