4 hónapnál régebbi cikk

Adni Jó Kupa: rekord összegű adomány gyűlt össze Janka robotterápiás kezelésére!
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Adni Jó Kupa Baráti Kör
Adni Jó Kupa: rekord összegű adomány gyűlt össze Janka robotterápiás kezelésére!
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined

Rekord összeg, több, mint 3.5 millió forint gyűlt össze, különböző aukciókból és az év végi Adni Jó Kupa nevezési díjaiból, a hatéves Juhász Janka gyógyulására. 

2016 óta már hagyomány, hogy Horváth Péter és barátai, évente kétszer, focitornák keretében gyűjtenek egy jó cél érdekében. Az idei évben, karácsony előtt, Juhász Janka gyógyulásáért küzdöttek a felek. 

A most hatesztendős Janka anyukájánál, a várandósság alatt, terhességi toxémia lépett fel, így a 25. héten császármetszéses beavatkozást végeztek nála. A Janka és testvére Adrián, alig több, mint fél kilóval, extrém koraszülöttként jött világra, később pedig a kislány a koraszülöttségéből adódóan agyvérzést kapott. A gyermeknek rengeteg fejlesztésre van szüksége. Janka kerekesszékes, gyengén látó és epilepsziás is, ám egy speciális, és igen drága robotterápiás kezelés sokat segíthet állapotán. 

Az Adni jó Kupa Baráti Kör tagjai október óta gyűjtötték az adományokat, az ügy mellé állt számtalan sportoló és sportegyesület is, így az idei évben rekord összeg, több, mint 3 és fél millió forint gyűlt össze Janka gyógyulására. „Október eleje óta indítunk aukciókat, sportmezeket árvereztünk, emellett pedig a nevezési díjakból jött össze ez a rekord összeg. Valamivel több, mint 3.5 millió forintot tudunk átutalni a család számlájára. Le a kalappal minden magánszemély, szervezet és sportoló előtt, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez az akció ilyen sikerrel záruljon a szombati napon!" - köszönte meg mindenkinek a részvételt, Horváth Péter, az Adni Jó Kupa főszervezője. 

A tornán részt vett Janka és Adrián édesapja is, aki meghatottan nyilatkozott akcióról, hiszen a Jankának most előírt 70 alkalmas kezelés, a karácsony előtt érkező segítségnek köszönhetően kezdetét veheti.

„Őszintén mondom, hogy nem jutottunk szóhoz, mikor hallottuk, mekkora összeg gyűlt össze. Álmomban nem gondoltam, hogy ennyi segítőkész, hatalmas szívű ember áll mellénk, hogy ennyi segítőkész ember él Fehérváron!” - nyilatkozott meghatottan a Fehérvár Televíziónak, Juhász Adrián, Janka és Adrián édesapja. 

Janka mellett más, rászoruló, nehéz sorsú gyerekeket is segít a baráti kör karácsony előtt. 300 nehéz sorsú gyermek és család kap még az ünnepek előtt tartós élelmiszereket és játékokat. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek