3 hónapnál régebbi cikk

Ellopták a fehérvári betlehem egyik bárányát vasárnap este
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK
Ellopták a fehérvári betlehem egyik bárányát vasárnap este

Négy fiatal sétált a Városház téren, akik közül az egyik lehajolt, majd a teret pásztázó forgókamera következő felvételén már hiányzott a fekvő állatfigura.

Az adventi időszakban rengetegen sétáltak a szépen feldíszített Belvárosban, megcsodálva a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó látványosságokat, többek között a Városház téren kialakított betlehemet. Sajnos vasárnap este szomorú eset történt: ismeretlen tettesek ellopták az egyik kisbárányt, derül ki az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK) közleményéből.

A figurát feltehetően annak a négy fiatalnak az egyike tulajdoníthatta el, akiket a térfigyelő kamerák is felvettek, amint 19 óra 40 perc körül a téren sétáltak. Egyikük lehajolt, majd a teret pásztázó forgókamera következő felvételének tanúsága szerint már hiányzott az egyik bárányfigura. A betlehemet egyébként – mivel szombaton, vízkereszttel véget ért a karácsonyi ünnepkör – hétfő délelőtt lebontották és raktárba szállították.

A Közterület-felügyelet visszaellenőrizte a belvárosi kamerafelvételeket, melyek alapján a fiatalok a Fő utca felől érkeztek. A Városház téren - feltehetően - a korábbi felvételen fekete hátizsákkal látható fiatalember tulajdonította el a bárányfigurát, majd végül a Várkörút irányába hagyták el a Belvárost.

A betlehemi jelenet részét képező bárányka eszmei értéke miatt fontos a figyelemfelhívás, és a közösségnek okozott kár miatt is elítélendő a lopás! A tulajdonos, Székesfehérvár Városgondnoksága megteszi a szükséges lépéseket, ám a feljelentés mellett az Önkormányzat a város lakosságának segítségét is kéri: jelentkezzen a rendőrségen, akinek bármilyen információja van a kameraképen szereplő fiatalokról.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek