3 hónapnál régebbi cikk

Google Térkép: valós idejű járatinformációk már a fehérvári helyi buszok esetében is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Google Térkép: valós idejű járatinformációk már a fehérvári helyi buszok esetében is

Érdekes, de annál hasznosabb újítással örvendeztette meg az utazókat az új év alkalmából a Volánbusz. Mostantól már a helyi járatokat is élőben követhetjük.

A Google Térképet nem kell bemutatni: a benne fellelhető információáradat cunamiként bír ránk ömleni, már ha nem tudjuk mit is keresünk benne. Azonban az autós navigációból kinőtt alkalmazás napjaink egyik legfontosabb platformja, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy már a tömegközlekedési adatok valós idejű megjelenítését is inkább erre a felületre helyezik a közlekedési szolgáltatók, semmint saját rendszert fejlesszenek.

Január 4-től a Volánbusz által üzemeltetett összes helyközi és helyi járat forgalmi adata élőben követhető a Google Térképen keresztül. Ez így leírva sokat nem mond. Azonban ha a cikket végig olvasva a kedves olvasó veszi a telefonját és kattint a Google Térképre, majd pedig ott megkeresi példának okáért a fehérvári Piac tér autóbusz-állomás megállóhelyet jelölő kis ikont és rábök, akkor máris láthatja az újítás érdemi részét:

Itt az összes Piac térre érkező és induló járat valós időben követhető, legyen az a Feketehegyről a Vasútállomás felé közlekedő 36 jelű helyi járat, vagy akár a 8093 jelű Bodajk irányába közlekedő helyközi (távolsági) járat. És természetesen ezeket az élő közlekedési adatokat a város bármely buszmegállót jelölő ikonjára bökve elérhetjük a nap bármely időpontjában, az összes Volánbusz által üzemeltetett buszjárat esetében.

Kapcsolódó
Valós idejű vasútállomási információk már a telefonunkon is

Az elektronikus és online vonatjegyek már régóta velünk vannak, annak minden kényelmi lehetőségével együtt, akárcsak az online menetrendek is. Most azonban egy újabb lehetőséggel rukkolt elő a MÁV.

Az újítás hasznosságát sokat nem kell bizonygatni. Főleg olyan városok esetében, mint Fehérvár, ahol a megállóhelyeken nincsen még élő járatinformációkat megjelenítő információs tábla, mint például Budapesten.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek