3 hónapnál régebbi cikk

Nyílt napok a székesfehérvári egyetemeken
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Nyílt napok a székesfehérvári egyetemeken

A Kodolányi és az Óbudai Egyetem is nyílt napot tart a héten Fehérváron. A képzési kínálat bemutatása mellett az épületeket is bejárhatják az érdeklődők.

A héten nyílt napokat rendeznek a székesfehérvári egyetemeken. Hétfőn az Óbudai Egyetem nyitotta a sort, pénteken pedig a Kodolányi János Egyetem várja az érdeklődőket. 

Tóth András Kevin Budapestről érkezett az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar hétfői nyílt napjára Székesfehérvárra. Első sorban arra volt kíváncsi, hogy milyen a közösség, hogy néz ki az egyetem épülete és pontosan milyen szakokra lehet jelentkezni. Habár arról, hogy milyen irányban szeretne továbbtanulni, elég határozott elképzelése van.

„Az országban csak itt és Sopronban van földmérő és földrendező szak, ez iránt érdeklődöm. Szeretném megnézni, hogy milyenek a tanárok, milyen lehetőségek vannak, milyenek a gépek, milyen órákon vehetek majd részt” – mondta el Tóth András Kevin.

Az Óbudai Egyetemen az előbbi mellett elérhető még a Villamosmérnök, a Mérnökinformatikus, a Műszaki menedzser alapképzés, a Geoinformatikai, a Sportközgazdász, a Mechatronkiai mérnök és a Mérnökinformatikus mesterképzés, valamint a szakirányú továbbképzések tekintetében is széles a paletta, itt különböző szakmérnök és szakközgazdász képzés várja a hallgatókat. Ha valaki gazdasági irányban képzeli el a továbbtanulást, az egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának gazdálkodás és menedzsment szakára jelentkezhet.

„Arról kell meggyőzni a leendő hallgatóinkat, hogy hiteles az az elmúlt ötven év, ami óta a Geoinformatikai Intézet teszi a dolgát igen kiválóan. Műszerállományunk, oktatói állományunk annyira napra kész, amennyire csak lehet, tehát teljesen piacképes kínálattal állunk hallgatóink előtt” – hangsúlyozta Györök György.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere nyitóbeszédében a város és a diákság szempontjából is kiemelkedő jelentőségűnek nevezte az egyetem képzési választékát, kiemelve a duális képzésben rejlő lehetőségeket, mely során a hallgatók az elméleti tudás mellett szakmai gyakorlatot is szerezhetnek.

„Az elmúlt években egy folyamatos hallgatói létszámnövekedést tudtunk elérni, mind a nappali, mind a duális, mind a levelezős szakok és képzések tekintetében. Bízom benne, hogy ez a tendencia továbbra is így lesz és folytatódik a következő tanévben is” – árulta el a polgármester.

A nyílt napon a duális képzésben résztvevő cégekkel is megismerkedhettek a diákok. A duális képzés során a hallgatók első kézből nyerhetnek bepillantást a munka világába az által, hogy tanulmányaik mellett gyakorlati tevékenységet végeznek egy-egy székesfehérvári vállalatnál.

„Erről azt kell tudniuk, hogy egyszerre tanulnak az iskolában, az egyetemen nappali tagozatos hallgatóként és egyszerre vannak a vállalatnál jelen, mint kezdő munkavállalók. Egy hosszabb próbaidőt kapnak, három és fél évre szerződünk velük. A teljes tanulmányi idejük alatt finanszírozzuk az ittlétüket, gyakorlatilag beleszoktatjuk őket szépen, finoman a munka világába. érettségi után rögtön jöhetnek is hozzánk” – mondta Szabóné Csizmadia Eszter.

Az egyetem képzési kínálatának bemutatása után körbe lehetett járni az egyetem épületeit és a laborokat, a nyílt nap pedig online mesterképzési tájékoztatóval zárult.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek