3 hónapnál régebbi cikk

Kormányinfó: 32,2 százalékkal emelkedik a tanárok bére februártól
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Magyarország Kormánya
Kormányinfó: 32,2 százalékkal emelkedik a tanárok bére februártól

Továbbá a szakápolók bére 20 százalékkal emelkedik márciustól - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a január 18-ai Kormányinfón.

Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta, a kormány 2030-ig vállalta, hogy a diplomások átlagbérének 80 százalékára emelik a tanári béreket, mindez 6000 milliárd forintba kerül, amiből 700 milliárddal járul hozzá az EU.

32,2 százalékkal emelkedik a tanárok bére februártól - jelentette be Gulyás Gergely.

672 ezer forint lesz idén a tanárok átlagbére, míg 2025-ben 812 ezer, 2026-ban pedig 880 ezer forint lesz  - ismertette a miniszter.

A Miniszterelnökség vezetője kiemelte, az államigazgatásban dolgozók esetében is sikerült jelentős eredményeket elérni: az orvosbérek 37 százaléka lesz a szakápolói bérek szintje, így a szakápolók bére 20 százalékkal emelkedik márciustól.

A nemzetgazdaság egészében a 15 százalékos minimálbéremelést alulról, a 10 százalékos bérminimumos pluszt felülről közelítő fizetésemelés jöhet - tette hozzá a miniszter.

Gulyás ismertette, átlagban 79500 forinttal nőtt a rendvédelmi dolgozók bére januártól: a katonák 11 százalékos béremelésben részesültek és a családtámogatások mértéke is nőtt.  

A Miniszterelnökség vezetője azt is közölte, a kormány azzal számol, hogy a januártól fizetett 6 százalékos nyugdíjemelés meghaladhatja az éves átlagos inflációt, így talán javulhat is a nyugdíjak vásárlóereje.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek