3 hónapnál régebbi cikk

Fekete péntek - gyengélkedett a Volán, a FEHA19 és az AFKC
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19
Fekete péntek - gyengélkedett a Volán, a FEHA19 és az AFKC

Nem a mai volt a székesfehérvári élvonalbeli sportcsapatok legjobb pénteki napja, a Volán hokisai olasz riválisuktól kaptak ki az osztrák ligában, a "kisvolánra" Brassóban mértek komoly verést az Erste Liga keretében, az AFKC kézis hölgyei pedig az egyik legfőbb kiesőjelöltet nem tudták legyőzni.

Két fontos, önbizalomnövelő győzelem után újra kikapott az osztrák jégkorong bajnokságban, az ICEHL-ben a Hydro Fehérvár AV19. Kiss Dávid alakulata a HC Bozen vendégeként kapott ki pénteken este kétszeri vezetés után 4-2-re. A Volán visszatérő szokásához hűen a hajrában bukta el a meccset, a legvégén üres kapus gólt is kapott, ahogy ilyenkor általában szokott...

Pedig jól kezdődött! Magosi egy remek emberhátrányos góllal szerzett vezetést a 8. percben, amit ugyan gyorsan kiegyenlítettek az előnyben hokizó hazaiak, de Stipsicz még az első harmad vége előtt visszavette a vezetést a fehérvári alakulatnak.

A második játékrészben is inkább a Volán akarata érvényesült, de a második találatát jegyző Forddal nem tudtak mit kezdeni, így újra egalizált a Bolzano. A hajrában aztán a vezetést is megszerezte a Dél-tiroli olasz alakulat egy újabb emberfóros szituációból, hogy aztán a legvégén egy üres kapus góllal lezárja a meccset. Ebben pont, sőt, pontok maradtak a Volán részéről.

Az emberhátrányos szituációk kivédésére nagyobb energiát kell fektetni, a saját előnyöket pedig jobba ki kel használni, főleg, hogy ezeknek a speciális játékhelyzeteknek majd a playoffban különleges szerepük lesz, ezeken mehet el a továbbjutás és egy szép eredmény.

Szombaton este máris javíthatnak a kék-fehérek, mégpedig a szintén olasz Asiago otthonában 19.45-kor kezdődő mérkőzésen.

A klub farmcsapata, a FEHA19 sem járt jobban Brassóban, sőt, nagyon simán 6-1-re kikapott a Corona Brasovtól erdélyi túrája második találkozóján, amely vasárnap este Gyergyóban zárul.

Ismét fontos mérkőzésen, a sereghajtók közé tartozó csapat ellen, jelesül az utolsóelőtti pozícióban álló NEKA akadémistái ellen volt képtelen nyerni (27-27) hazai pályán az Alba FKC női kézilabda csapata az NB I-ben. Horváth Roland alakulatának ez az 1 pont nagyon hiányozhat még a végén. 

A találkozó végig szoros küzdelmet hozott, a vendégek koncentráltan, maximális erőbedobással játszottak, ám hazai oldalon sok volt a hiba, ezért nem volt csoda, hogy többnyire a NEKA volt előnyben, igaz, egyik csapat sem tudott 2-3 gólnál jobban ellépni a másiktól, ha át is vette a vezetést.

A hajrában így is ott volt az AFKC kezében a meccs, szűk három perccel a befejezés előtt két góllal vezetett, de ezt követően Afentaler kulcspillanatban 7-est hibázott, majd lövést rontott, közben emberelőnybe is került a házigazda csapat, de képtelen volt lezárni a meccset, gyengén lőttek játékosai, a NEKA kapusa az utolsó négy próbálkozást védte, mindennek tetejébe emberhátrányban egalizáltak a Balatonbogláriak. Gyakorlatilag egy teljesen biztos, nyerő szituációt volt képtelen megoldani Horváth Roland egylete.

A fehérvári hölgyek 12 forduló után a 9. helyen állnak és a következő körben, január 27-én, szombaton 17.00 órakor a Vasas vendégeként korrigálhatják némileg a mostani botlást.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek