2 hónapnál régebbi cikk

Fontos határidők közelegnek! Érkeznek az adóigazolások
Fehérvár Médiacentrum fotója
hirek.ma
Fontos határidők közelegnek! Érkeznek az adóigazolások

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelem és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezeket nem kell beküldeni a NAV-hoz, de az elévülési idő végéig meg kell őrizni őket.

Két fontos határidőre hívja fel a figyelmet a NAV. Január 31-ig minden adózónak meg kell kapnia az adóbevalláshoz szükséges munkáltatói igazolásokat. A kedvezményekre jogosító igazolásokat február 15-ig adják ki. Ezeket nem kell beküldeni, azonban az elévülési idő végéig meg kell őrizni.

"Március 15-ig kapják meg az adózók a bevallástervezetet, ezt ügyfélkapun keresztül tudják elérni. Amennyiben nem rendelkeznek ügyfélkapus eléréssel, megtehetik akár a NAV ügyfélszolgálatán, bármelyik kormányablakban, valamint a posta kijelölt helyein. Ha nem szeretnének ügyfélkaput nyitni, akkor kérhetik a NAV-tól a bevallástervezet postázását" - mondta el Ragyamoczkyné Kis Gabriella, a NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának kommunikációs referense.

Erre március 18-ig több lehetőség is van. Fontos azonban, hogy ezután már csak személyesen kérhető a papír alapú tervezet az ügyfélszolgálatokon.

"Kérhetik sms-ben, a +36 30 3444304-es telefonszámon. Itt meg kell adni az adóazonosító jelet, illetve a születési dátumot, de kérhetik a NAV felületén elérhető űrlapon, formanyomtatványon, vagy akár levélben is, azonban fontos, hogy itt is meg kell adni a születési dátumot, illetve az adóazonosító jelet. Ezen kívül természetesen a NAV ügyfélszolgálatain, illetve a 1819-es infóvonalon is kérhető a tervezet.”

Ezeket a NAV április 30-ig küldi el, az adóbevallás határideje május 21-e.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek