2 hónapnál régebbi cikk

Kis Volán, nagy siker - bajnokot vert a FEHA19
Fehérvár Médiacentrum fotója
FEHA19
Kis Volán, nagy siker - bajnokot vert a FEHA19

Az ifjú székesfehérvári hokisok remekül játszva verték a magyar-román nemzetközi liga címvédőjét, amely a 60 perc során csak futott az eredmény után.

Szinte végig vezetett, kétszer két góllal is a FEHA19 a bajnok Gyergyói HK ellen az Erste Ligában, így bár a rendes játékidő végére egyenlíteni tudott a székelyföldi egylet, a hosszabbításban hamar döntésre vitte a dolgot és megérdemelt, bravúros, 5-4-es győzelmet aratott a hazai alakulat!

A találkozó első percétől nagy akarással, koncentráltan mentek előre az akadémista hokisok, nem véletlenül vezettek már bő 7 perc után két góllal. Ezt követően sem talált rajtuk fogást a Gyergyó, mert bár gyorsan jött a szépítő találat, még az első pihenő előtt visszaállt a két találatnyi differencia a kék-fehérek javára. 

A folytatásban komoly energiákat forgácsolt el a felzárkózás érdekében Szilassy Zoltán alakulata és egyenlített is még a meccs középső szakaszában, erre is volt válaszuk Vokláéknak. Végül a GYHK újra egyenlített, így jöhetett a hosszabbítás, amelyben alig 1 percnyi hoki után a meccsen negyedik emberelőnyös gólját szerezve (!!) pontot tett a csata végére a hazai gárda.

Ezzel együtt sem tudott elmozdulni a bajnoki tabella végéről Antolij Bogdanov csapata, ám újra - sokadszor - bebizonyította, hogy sokkal jobb annál, mint amit a tabellán elfoglalt pozíciója mutat és bárhol, bárkit képes elkapni.  A fehérvári fiatalok góljain Farkas, Keceli-Mészáros, Ulamec, Dobos és Csollák osztozott.

A "kisvolán" legközelebb szombaton (február 3.) 17.30-kor a Csíkszeredát fogadja a Raktár utcai csarnokban.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek