2 hónapnál régebbi cikk

35189 látogató kereste fel a Munkácsy-kiállítást Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Simon Erika
35189 látogató kereste fel a Munkácsy-kiállítást Székesfehérváron

A Pákh Imre magángyűjteményéből összeállított, különleges tárlatot záróünnepséggel búcsúztatták vasárnap este, melynek keretében a Szent István Király Rendház épületét fényfestéssel öltöztették „ünneplőbe”.

Különleges fényjáték és Liszt Ferenc Magyar rapszódiájának hangjai fogadták a látogatókat a Szent István Király Múzeum Rendház épületénél vasárnap este, írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK). Így búcsúztatták a 2023 szeptemberében megnyílt és – a nagy érdeklődére tekintettel meghosszabbított határidővel – most zárult Munkácsy Székesfehérváron kiállítást, amelyen még az utolsó órában is sok látogató töltötte meg a termeket.

A világszerte ismert festőművész különleges, szép alkotásaiból rendezett tárlatot méltatva dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a Múzeum munkatársainak és mindenkinek, aki segítette a Munkácsy-kiállítás megvalósítását.

„Bízom abban, hogy ez a gyűjtemény nem örökre távozik, hanem valamilyen formában vissza fog térni Székesfehérvárra. A város bizonyította, hogy képes ilyen nagy jelentőségű kiállítások megrendezésére – maga az épület és a szakemberek is alkalmasak erre a feladatra. Bízom benne, hogy a látogatók mind úgy távoztak, hogy jól érezték magukat és büszkén néztek egy magyar festő fantasztikus műveire” – hangsúlyozta Székesfehérvár polgármestere.

A 2005 óta úton lévő – és a székesfehérvári állomáson számos plusz alkotással kibővült – kiállítás ötmilliomodik látogatóját éppen városunkban köszönthettük. A tárlat itt is rekordszámú érdeklődőt vonzott. Mint a vasárnapi záráskor kiderült: az utolsó hétvégén 1600, összesen pedig 35189 látogatót fogadtak a kiállításban.

„Nemcsak régészeti és történeti tárlatokat tudunk bemutatni megújult épületünkben, ahogy ezt a Munkácsy-kiállítás is szépen példázza” – erről már Pokrovenszki Krisztián, a Múzeum főigazgatója beszélt. Örömmel számolt be arról, hogy nyár közepéig még látogatható a Csók István Képtárban az ókori Kína kincseit bemutató tárlat, és felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes lesz a híradásokat követni, hiszen – a Hadtörténeti Múzeummal együttműködésben – a Fő utcai épületben is újabb fontos, nagyszabású kiállításra készülnek néhány hónapon belül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek