2 hónapnál régebbi cikk

Bravúros Volán fordítás Ljubljanában, közel a BL!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár aV19
Bravúros Volán fordítás Ljubljanában, közel a BL!

Az első harmadot követően meglehetősen távolinak tűnt a siker, ezzel együtt a BL-t érő 2. hely megőrzése, ám 40 perc alatt nagyot fordult a világ a Volán hokisaival!

2-0-ás és 3-1-es hátrányban is volt, de egy pazar 0-5-ös erődemonstrációval fordított és győzött Ljubljanában a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák nemzetközi jégkorong liga, az ICEHL alapszakaszának utolsóelőtti fordulójában. Mivel a nagy rivális Red Bull Salzburg is 6-1-re kiütötte a rájátszásról hosszú évek után először lemaradó Vienna Capitalst, maradt a 2 pontos különbség a két alakulat között a Volán javára a 2. helyen, aminek azért van hatalmas jelentősége, mert ez a pozíció Bajnokok Ligája (CHL) szereplést is ér egyben.

A pénteki (február 23.) utolsó kör dönt. Amennyiben a fehérvári egylet nyer - akár csak hosszabbításban is - a sereghajtó Graz vendégeként, megtartja jól megérdemelt helyezését és a fináléig - ha eljut odáig - pályaelőnye lesz a negyed- és elődöntőben egyaránt.

Rémálomszerűen kezdődött a szerda esti szlovéniai ütközet a Hydro Fehérvár AV19 számára, mivel bő 12 percnyi játék után már 2-0-ra vezettek a házigazdák, akik számára már nem volt tétje a nagy múltú párharcnak, mivel mindenképpen a 9. vagy 10. helyen végeznek, így kell egy "playin" párharcot vívniuk a legjobb 8-ba kerülésért. 

Levans asszisztját követően Bartalis a 17. minutumban felhozta csapatát 2-1-re, ám alig egy perccel később újra két gól volt a különbség a küzdő felek között, mivel Cosic és Gooch után Predan is betalált, a tetejébe McGauleyt a végén még kiküldték két percre a büntetőpadra is, így könnyen tovább nőhetett volna a különbség. De nem nőtt, mert a szünetben alaposan felrázta csapatát Kiss Dávid vezetőedző, mivel a Volán a folytatásban már fegyelmezettebben, koncentráltabban hokizott és előbb Leavens majd Laberge és Robertson révén a második játékrész végéig átvette a vezetést!

A végső 20 percre már komoly fölényben volt a kék-fehér egylet, amely a 47. perc elején Leavens révén sikerült egy emberelőnyt is kihasználni, majd az 52. percben Atkinson pontot tett a meccs érdemi részére, kialakítva a 6-3-as végeredményt. Leavens a két gólja mellé egy asszisztot is elkönyvelhetett, Laberge és Bartalis is 1+1-el zárt, Hári pedig 2 gólpasszt tett a közösbe.

A lélektani előny egyértelműen a Volánnál van az utolsó kör előtt, hiszen 2 ponttal a címvédő Salzburg előtt jár, ráadásul a sereghajtó Graz vendége lesz pénteken este, míg az RBS a 7. helyre hajtó Pustertal otthonában vizitál. Egy biztos, igen izgalmas alapszakasz finis következik.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek