2 hónapnál régebbi cikk

ICEHL: Gólparádéval BL-résztvevő a Volán!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro Fehérvár AV19
ICEHL: Gólparádéval BL-résztvevő a Volán!

A székesfehérvári alakulat idegenben megsemmisítő vereséget mért osztrák ellenfelére, így bebiztosította 2. helyét az alapszakasz végén, ami egyben Bajnokok Ligája szereplést is ér!

Pénteken délután az Alba Aréna első nyitott napján, a tömeget látva Székesfehérvár polgármestere megjegyezte, hogy nagyon szurkol este a Volánnak, mert ha nyerni tud a grazi alapszakasz-zárón, akkor nemcsak 2. helyét teszi biztossá a rájátszás előtt, de jogot szerez a BL-indulásra is, aminek okán a Hydro Fehérvár AV19 első tétmeccse éppen egy Bajnokok Ligája csoportmeccs lesz. Nos, dr. Cser-Palkovics András reményéből késő estére valóság lett, miután Kiss Dávid csapata 9-1-es sikerével átgázolt ellenfelén!

Az első pillanattól érezhető volt a fehérvári játékosokon, hogy nem szeretnének amiatt izgulni, hogy a nagy rivális Salzburg miként végez Pustertalban. Ennek megfelelő intenzitással és koncentrációval hokizta. A 16. percig bírta a nyomást a Graz, ám ekkor egy Atkinson, Laberge, McGauley akció végén utóbbi találatával megszerezte a vezetést. Még szinte fel sem álltak az első pofon után, máris megkapták a másodikat Hári révén, aki egészen káprázatos produkciót rakott ki a jégre, két gólja mellett négy (!!) asszisztot is elkönyvelhetett.

Mielőtt elhihették volna, hogy minden oké, máris szépítettek a hazaiak Matijevic révén. Akkor még ők sem hitték, hogy ez a 19. percben szerzett góljuk lesz ma az egyetlen, ellenben ezzel annyira megcibálták az oroszlán bajuszát, hogy az rájuk zúdított egy méretes góllalvinát. A 25. és a 35. minutum között ötször mattolták a hazai védelmet Stipsiczék, el is döntve az alapvető kérdést: ki nyeri a meccset? Sorrendben kétszer Kuralt, majd Mihály, Hári és Bartalis köszönt be Nicolas Wiesernek, akit a hatodik bekapott gól után le is cseréltek.

Még a második játékrész végén Leavens, végül pedig az utolsó harmad 7. percében Fournier is betalált a hazai ketrecbe, hogy aztán a féket behúzva a kék-fehérek kivárják a végét, az ünneplés idejét! Van mit! Alapszakasz-második és BL-résztvevő lett a Hydro Fehérvár AV19! Bravó, srácok, bravó "Fehérvári ördögök"!

Folytatás a negyeddöntőben, március 3-tól, de előbb jön az ellenfélválasztás. A Klagenfurt után másodikként a Volán nevezheti meg azt, akivel a legjobb 4 közé jutásért megmérkőzik majd, pályaelőnyben.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek