1 hónapnál régebbi cikk

Most a Volán jött ki rosszabbul a hosszabbításból
Fehérvár Médiacentrum fotója
HC Pustertal
Most a Volán jött ki rosszabbul a hosszabbításból

Az ICEHL negyeddöntőjének harmadik találkozóján is a hazai csapat volt a szerencsésebb, szépített a Pustertal a Volán ellen.

Az első két, székesfehérvári ütközet után már sejthető volt, hogy a harmadik, egyben az első brunecki mérkőzés sem lesz könnyed csütörtök esti matiné az osztrák nemzetközi jégkorong liga, az ICEHL negyeddöntőjében a Hydro Fehérvár AV19 és a HC Pustertal (Val Pusteria) között. Nem is lett az, ez a meccs szintén végletekig kiélezett, nagy csatát hozott, fordulatokkal, végül pedig hosszabbítást, amelyből újra a vendéglátó alakulat jött ki jobban, ám ez most nem a Volán volt...

Pedig de jól kezdődött! Már a 3. percben villant Leavens és máris vezetett Kiss Dávid gárdája, amely a második harmad elején Mihály Ákos jóvoltából megduplázta előnyét. Ezt követően a kék-fehérek visszaálltak, nem kockáztattak sokat, a Pustertal pedig szinte azonnal szépített, majd bő negyedóra alatt meg is fordította az eredményt, 3-2-re vezetett.

A záró játékrészben újra támadóbb szellemű, többet kockáztató fehérvári csapatot láthattunk a jégen, s ennek a hajrában, az 57. minutumban lett meg az eredménye, McGauley egyenlített Kuralt és Bartalis előkészítése után. 

A hosszabbítás 7 percig tartott, az ekkor többet próbálkozó dél-tiroli társulat Morley második góljával eldöntötte a meccs sorsát, életben tartva csapata továbbjutási reményeit, 1-2-re módosítva az összetett állást. Itt meg kell jegyezni, hogy az első két ütközet során pazarul hokizó Hári János gyermeke születése miatt kihagyta ezt a meccset, s bizony nagyon hiányzott a csapatból. Remélhetőleg a pénteki mérkőzésen már ott lesz a többiekkel a jégen.

Merthogy alig 24 óra elteltével jön a következő brunecki "randevú", amely újabb esély a Volánnak, hogy "meccslabdához" jusson, a hazaiaknak pedig lehetőség az egalizáláshoz. Ezzel az is eldőlt, hogy hétfőn, március 11-én biztosan lesz még egy mérkőzés Fehérváron, 19.15-kor.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek