A sportban és jótékonykodásban is élen járnak az Alba Fehérvár kosarasai
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
A sportban és jótékonykodásban is élen járnak az Alba Fehérvár kosarasai

A sportban és jótékonykodásban is élen járnak az Alba Fehérvár kosarasai. A bajnokságban hétvégén legyőzték a címvédőt, kedden pedig már a kórház gyerekosztályán lepték meg a kis betegeket.

Szombaton az alapszakasz utolsó fordulójában a bajnoki címvédő Szombathely ellen játszottak a fehérvári kosarasok, és magabiztosan, 93-80-ra nyertek. Hazai pályán veretlen maradt az Alba és mivel második helyen végzett, a rájátszásban a hetedik Sopronnal találkozik a negyeddöntőben. Ha továbbjut az Alba, az elődöntőben is nála lesz a pályaelőny a Szolnok-Pécs párharc továbbjutója ellen. De előbb a Sopronon kell túljutni:

"Egy nagyon jó társaság jött össze szezon eleje óta. Jó volt az egész főszezon és elől is végeztünk. Most a Sopront kaptuk, akiket oda-vissza meg tudtunk verni az alapszakaszban, persze ez azért nem jelent semmit, mert a playoffban mindenki odateszi magát, bármi megtörténhet, de minél hamarabb szeretnénk letudni ezt a párharcot és az elődöntőbe kerülni"  - nyilatkozta kedden Takács Milán a fehérvári csapat játékosa. 

Előtte azonban egy kis jótékonykodásra is jutott idő. Az Arconic-Alba Fehérvár csapata Húsvét után ugyanis a Szent György Kórház gyermekosztályára látogatott, hogy átadják azt az 1000 csokitojást, amit az elmúlt két mérkőzésen gyűjtött a klub a szurkolókkal közösen.

"Ezúton is szeretném megköszönni minden olyan felajánlónak, aki hozott az elmúlt két mérkőzésre tojást, vagy csokit. Látjuk a gyerekek arcán, hogy bár itt kell most lenniük, de azért ez nagy örömet szerzett nekik, hogy kaptak egy kis meglepetést. A jövőben is szeretnénk segíteni azokon a gyerekeken, akik arra épp rászorulnak" - mondta el a jótékonysági akció kapcsán Simon Balázs, az Arconic-Alba Fehérvár ügyvezetője.  

Az osztályon betegeskedő gyerekek és dolgozók nagy örömmel fogadták a Húsvéti nyúl nagyra nőtt segítőit, akik ebben a hónapban már másodszor látogattak el a kórházba egy jótékonysági akció keretében. "Nincs egy hónapja, hogy Nőnap alkalmából szimbolikusan egy nagy csokor virágot adtak át a kosarasok az egyik osztályunk hölgy dolgozóinak. Most pedig szintén nagyon örülünk hogy a kisgyermekeknek Húsvét alkalmából csokitojásokkal kedveskedtek" - hálálkodott a kórház ápolási igazgatóhelyettese, Fodor Szilvia. 

A csokitojásokból nem csak a gyerekosztályon betegeskedők, hanem a kórház egyéb osztályain gyógyuló gyerekek is részesültek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek