Gyereksírás miatt 15 ezerrel többet számláztak egy Fejér vármegyei étteremben
Gyereksírás miatt 15 ezerrel többet számláztak egy Fejér vármegyei étteremben

Nem bírtak a szülők a másfél éves gyerekkel, a felszolgáló szerint emiatt több vendég is elhagyta az éttermet. A család végül kifizette a plusz pénzt.

Váratlan extra tételt számláztak ki egy családnak Fejér vármegye egyik éttermében, írja a Promotions.hu. Az errefelé túrázó család egy szimpatikusnak tűnő, régi vágású, klasszikus hazai fogásokra építő vendéglátóhelyet nézett ki ebédre a hétvégén. Miután leültek és rendeltek, a pár másfél éves kisgyereke sírni kezdett.

„Mindenki arról beszél, hogy milyen nemes dolog szülőnek lenni, de csak akkor aranyos a gyerek ha csendben van? Mi már megszoktuk az anyjával, hogy ilyen, meg a sajátunk, nem tartom olyan fülsértőnek a sírását, illetve ilyenkor lehetetlen lenyugtatni” - írta a lapnak az apuka. Állítása szerint mindent megtettek, hogy lenyugtassák a gyereket, de hiába.

„Próbálkoztunk mindennel, de ha elkapja a gépszíj, akkor nem tudunk mit csinálni. Nem néztük a környezetünket, de a főétel végére elfáradt és onnantól elfoglalta magát, csendben. Mi még rendeltünk desszertet is, majd kikértük a számlát.”

A történet ezután szokatlan fordulatot vett, ugyanis 15 ezer forinttal többet kértek tőlük, mint amit előzetesen kalkuláltak. Amikor rákérdeztek a felszolgálónál, hogy mégis minek köszönhető az extra tétel, azt a választ kapták, hogy „a 15 ezer forintos plusz tételt azért írták oda, mivel összesen három asztaltól álltak fel a vendégek a gyerekünk miatt”.

„Köpni-nyelni nem tudtunk, a feleségemnek vérvörös lett az arca, annyira elszégyellte magát, de én is nagyon megalázva éreztem magam. Valóban az én dolgom az, hogy az étteremnek vesztesége van?” - tette fel a kérdést a férfi, aki végül kifizette a számlát, mert a gyerek ismét nyűgösködni kezdett. 

„Nagyon mérges voltam, úgy gondolom tehettem volna többet és nem kellett volna fizetnem, de ott volt a családom is és nem akartam keménykedni. Írtam egy erősen negatív hangvételű levelet az étteremnek, melyben kitartottak az álláspontjuk mellett. Elvártam volna valamilyen kompenzálást, vagy bármit” - zárta a hétvégén velük történtek összefoglalását az apuka.

Kapcsolódó
Ez most az öt legjobb étterem Székesfehérváron

Gourmet, bistro, street food vagy akár fine dining: legyen szó bármilyen stílusú étteremről, Székesfehérváron a város méretéhez képest széles a paletta. De vajon melyik helyek a legjobbak?

Borítókép: Unsplash/Ali Inay
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek