Hatalmas banánt cipelő majmok és cápát kergető kalózok a belvárosban
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZMB
Hatalmas banánt cipelő majmok és cápát kergető kalózok a belvárosban

Akrobatikus elemeket is bemutató "cápaidomár" kalózok. Kukás zsákokban divatbemutatózó modellek, de még egy medence és víz nélkül is bemutató képes szinkronúszó válogatott is érkezett kedd délelőtti bolondballagásra.

A diákok jelmezeit és produkcióit idén is érettségi bankettre fordítható pénzjutalmak odaítélésével díjazta a város 

Volt, aki saját képmását maga előtt tartva már jelmezben érkezett, és volt, aki még az utolsó pillanatokban is öltözött a felvonulás kezdete előtt. Akadt, aki banánjelmezt öltött, míg társai majomnak sminkelve kísérték, és olyan végzős osztály is tiszteletét tette a felvonuláson, akik komolyabbra vették a figurát, és sötét ruhába öltözve érkeztek a Bolondballagásra, persze azért megnyugtattak mindenkit, hogy nem egy teljes hétig viselik majd az öltönyt. 

A Bolondballagás talán az egyik legkedvesebb diákhagyomány Székesfehérváron, melynek több évtizedes hagyománya van már a városban. 

Az utóbbi években A középiskolások utolsó buliján a legötletesebb és viccesebb jelmezeket, illetve a produkciókat díjazza is a város vezetése. A versenyre idén is érkezett szép számban nevezés. 

"13 osztály jelentkezett és 9 produkciót láthattunk a Vörösmarty Színház melletti színpadon, összesen 300 diákot vártunk a felvonulásra"  - mondta el Grúber Nóra, az SZKKK kommunikációs munkatársa. 

Akrobatikus elemeket is bemutató "cápaidomár" kalózok. Kukás zsákokban divatbemutatózó modellek, de még egy medence és víz nélkül is bemutató képes szinkronúszó válogatott is érkezett kedd délelőtt a színpadra. A legjobb produkciókat idén is zsűri értékelte. 

"Nehéz volt a zsűri döntése hiszen valamennyi osztály sok munkát tett bele az elmúlt hetekben a produkciójába, de nagy viták azért nem voltak az első három helyezett tekintetében. Ők tényleg kiemelkedtek, de a többiek is szépen teljesítettek" - mondta el a zsűri idei elnöke, Mészáros Attila, alpolgármester a produkciók kapcsán. 

Idén a Tóparti Gimnázium két végzős osztálya nyerte el a harmadik, illetve a második helyezettnek járó 100, illetve 125 ezer forintos díjat, a zsűri pedig a Teleki Blanka Gimnázium 12.b osztályának ítélte oda az első helyezettnek járó 175 ezer forintos jutalmat, melyet a bankettjükre fordíthatnak az osztályok. 

Ez évben egy fenntarthatósági különdíjat is átadott az önkormányzat 75 ezer forint értékben, de a kilátogató összes osztály nyertese volt az idei Bolondballagásnak, hiszen egytől egyig 50 ezer forintos jutalomban részesültek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek