2 hónapnál régebbi cikk

Különleges madárkert a fehérvári oviban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Különleges madárkert a fehérvári oviban

Interaktív táblák, társasjátékok segítségével ismerhetik meg a madarak világát a Gyöngyvirág utca gyerkőcei.

Közös énekléssel ünnepeltek a kicsik az újonnan épült madárkertben a madarak és fák napján. Demeter Dániel már fiatal kora ellenére tudja, hogy miért fontos gondoskodni a madarakról.

"Megtisztítják a fákat a rovaroktól ezáltal pedig több lehet rajtuk a termés"-mondta el a kisfiú a Fehérvár Televízió riporterének.

A most kialakított kertben pedig még tovább bővítheti tudását Dani és a többi gyerkőc, hiszen egyebek mellett interaktív táblák, szemléltető odúk segítik a játékos tanulást. A beruházás az E.ON Hungária Csoport által kiírt A Föld Bajnokai pályázat keretében valósulhatott meg.

Nagyon örülünk annak, hogy pozitívan bírálták el a pályázatunkat, ennek köszönhetően pedig közel kettő millió Forintot tudtunk a tanuláshoz szükséges játékokra fordítani. Ezzel próbáljuk közelebb vinni a gyerekeket a madárvilághoz, a madarak védelméhez.

Béndek Gáborné Ágnes óvodavezető hozzátette, a kialakításnál a méhekre is gondoltak, így többféle, a rovarokat vonzó virágot is ültettek. Az Örökös Zöld és Madárbarát címet viselő intézményben a mindennapokban is nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre. A cél pedig az, hogy az egyes városrészekben és intézményekben egyaránt tovább növekedjen a zöld oázisok száma - tette hozzá Mészáros Attila, alpolgármester.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek