2 hónapnál régebbi cikk

Miért Fehérvár a legfejlettebb vármegyeszékhely?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergő
Miért Fehérvár a legfejlettebb vármegyeszékhely?

Januárban mutatta be az Egyensúly Intézet A jövő települései Magyarországon című tanulmányt,, mely a vármegyeszékhelyek fejlettségét vizsgálva Székesfehérvárt sorolta az első helyre. 

A szekesfehervar.hu egyetlen városrész fejlődését mutatja meg a 2011 februárjában és 2024 áprilisban készült légi fotókkal: a Budai út és az M7-es közötti területet, az Alba Ipari Zónát, ahol pár év alatt egy új gazdasági erőcentrum jött létre cégek százaival, munkahelyek ezreivel.

Más kutatások és statisztikák alapján is gyakran hallunk olyan híreket, hogy nálunk a legnagyobb a vásárlóerő, itt a legmagasabb az önkormányzat egy főre jutó bevétele, Fehérváron alig van munkanélküliség, itt nő legdinamikusabban az iparűzésiadó-bevétel.

A város gazdaságának hihetetlen fejlődése szabad szemmel is jól látható. Fentről pedig még jobban! 

Az M7-es autópálya és a Seregélyesi út csatlakozásától északra, északkeletre húzódó Alba Ipari Zóna az ország egyik első ipari parkja volt. 1993-ban jött létre az akkori városvezetés kezdeményezésére. Az azóta eltelt harmincegy év alatt több ütemben fejlesztették, mára közel százötven jól működő vállalkozás található a területén. Családok ezreinek nyújt megélhetést, a város önkormányzatának – közvetve valamennyi fehérvárinak – pedig közterületekre, közszolgáltatásokra fordítható pénzügyi forrást.

További részletekért és a fejlődő Fehérvárt bemutató fotókért kattints a város honlapjára!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek